loading

Pečeň

S udržaním si zdravie pečene nám môže v každom prípade pomôcť kráľ podpory pečeňových funkcií Pestrec (Silybum).

Rovnako prínosnými pre kondíciu pečeňových buniek sú tiež našimi predkami užívané korene Púpavy (Taraxacum) a Čakanky (Cichorium), alebo tisícročiami preverená Kurkuma (Curcuma), či Ženšen päťlistý (dierkovitosť). Menej známe, ale napriek tomu významné je aj pôsobenie Artičoky (Cynara) na stimuláciu pečeňových a žlčových činností.

Zelené potraviny? Jednoznačne áno! Pre ich prečisťujúci účinok na organizmus, ktorý ocení aj naša pečeň.

Z ďalších bylín a potravín by sme mali v súvislosti s pečeňovou kondíciou uviesť:

  • Známy indický Vrcholák pravý (Terminalia arjuna) s jeho pôsobením tiež na srdce, cievy a pre jeho anti-oxidačné účinky.
  • Zabúdanou Chebulu (Tinospora) s jej účinkom na pečeň, imunitu, metabolizmus tukov a dokonca aj s pôsobením na našej psychickú kondíciu.
  • Cesnak (Allium), ktorý podporuje zdravie nielen pečene, ale aj srdca, ciev a udržanie si správnej hladiny cholesterolu.
  • Korenie (Piper), u ktorého určite poznáme účinok na naše trávenie, ale neuvedomujeme si vplyv na zdravie pečene, nervovej sústavy i jemných ciev v našom tele.
  • Schizandra (Schisandra) ponúkajúce prečistenie spoločne s anti-oxidačným (na voľné radikály) a adaptogénnym (pre zvládanie situácií) účinkom.
  • Peruánskou Manayupu (Desmodium, Stužkovec) a jej juhoamerické užívanie pre uchovanie si zdravie pečene.
 
Filtrovat
Pečeň, žlčník
Filtre
Značka
Konzistencia
Produkty obsahujú

HORE