loading

Ghí (prepustené maslo)

Ghí je v podstate topené maslo, kedy špeciálnou technikou oddeľujeme tuk od pevných mliečnych častíc. Podľa ajurvédskej medicíny ghí posilňuje ojas, zdroj životnej energie. Svojimi jedinečnými účinkami posilňuje tráviaci oheň, čím podporuje vstrebávanie výživných látok a zvyšuje tak nutričnú hodnotu potravín. Možno ho používať pri vyšších teplotách. Jeho bod zadymenie je oveľa vyššia oproti ostatným bežne používaným olejom - 250 ° C. Na rozdiel od klasického masla nežlkne. Môžeme ho pridávať do obilných kaší, zeleninových nátierok, sladkých múčnikov, ako základ dusených zeleninových zmesí, na pečenie, na smaženie a opekanie.
 
Filtrovat
Pre zdravie
Produkty obsahujú

Aktívne filtre:
Ghí (prepustené maslo)×
12 produktov
Radiť podľa:Obľúbenosticeny
HORE