Princípy ochrany súkromia na Prezdravie.sk

prispôsobujeme na mieru vám. Na základe vašeho chovania na webe personalizujeme jeho obsah a zobrazujeme vám relevantné ponuky a produkty. Kliknutím na tlačítko „Rozumiem“ alebo akýkoľvek odkaz mimo túto lištu súhlasíte tiež s využívaním cookies a predaním údajov o chovaní na webe pre zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach

Darček k čističkám vzduchu Ionic-CARE
Doprava ZDARMA od 75,00 €  | 2 mesiace na vrátenie
Zákaznícky servis  [email protected] | +421 220 512 509
Menu

Maruška Veg

Aby som sa každý rok mohla niekam posunúť, tak je pre mňa dôležité si vždy na konci roka pretriediť myšlienky, zhodnotiť ten uplynulý rok a zostaviť si ciele na ten nadchádzajúci. Môže to vyzerať ako tabuľa vízií s obrázkami alebo len zoznam úloh na nový rok. Skvelé je si tú tabuľku alebo text umiestniť tak, aby ste na ňu každý deň narazili. Napríklad na prvú stranu diára, nad pracovný stôl, na chladničku. Aby to nebolo len zoznam nesplniteľných predsavzatí, ktoré už 2. januára porušíte, je skvelé si k tomu cieľu naplánovať cestu. Ak je môj cieľ schudnúť 20 kíl, tak si na každý mesiac naplánujte 1,5 kg a na každý týždeň jednu pohybovú aktivitu. Ak chcem napísať knihu, tiež si určím koľko stránok musím napísať za týždeň. Hneď sa potom tie veci zdajú reálnejšie.

...a jej vegan Parížske rožky

Budeme potrebovať:

• 100 g hladkej špaldovej múky

• 75 g rastlinného masla (Alsan)

• 30 g práškového cukru

• 10 g kukuričného škrobu

• 10 g kakaa

• 1 čl kôry z bio citróna

• 1 čl mletej vanilky

• 200 g kokosového mlieka v plechovke

• 100 g horkej čokolády

• 40 g kokosového oleja

• 40 g javorového sirupu

 

Na polevu:

• 50 g čokolády

• 1 pl kokosového oleja

Najprv si pripravíme cesto. Rastlinné maslo vytiahneme hodinu pred prípravou z chladničky. Potom zmiešame so všetkými ostatnými ingredienciami a vypracujeme tuhé cesto. Zabalíme do fólie a dáme aspoň na dve hodiny do chladničky (kľudne aj cez noc). Medzitým si pripravíme krém. Vo vodnom kúpeli si rozpustíme čokoládu. Do misy si dáme 200 g kokosového mlieka (ak je oddelená tuhá a tekutá časť, použijeme len tú tuhú) a javorový sirup. Pridáme rozpustenú čokoládu a premiešame na hladký krém. Dáme aspoň na 2 hodiny do chladničky. Ak je cesto už veľmi tuhé, necháme ho chvíľu povoliť alebo prepracujeme v rukách. Rozvaľkáme na pomúčenej doske cca na 3 mm placku. Vykrojíme mesiačiky, dáme na plech s papierom na pečenie a dáme do vopred vyhriatej rúry na 170 ° C na cca 12-15 minút. Po vychladnutí nanesieme krém. Vložíme ho do zdobiaceho vrecka a nanesieme na rohlíček. Dáme do chladničky na stuhnutie. Čokoládu si rozpustíme vo vodnom kúpeli a rožteky do nich ponoríme. Necháme stuhnúť.

 

Krehké kakaové cesto, parížsky krém a čokoláda. To je recept, ktorým určite na Vianoce ohromíte. Z tohto množstva vytvoríte cca 40 ks.

Tipy na darčeky podľa Marušky

Terezka v kuchyni

Aj keď sa to zdá nemožné, Vianoce už sa začínajú kvapom blížiť. Ťažko nájdete väčšieho milovníka Vianoc a sviatočnej atmosféry, ako som ja. To isté platí aj o záľube vo vymýšľaní, výrobe, nakupovaní i dávaní darčekov. Milujem, keď je darček vymyslený s láskou a priamo na mieru pre môjho blízkeho človeka, keď má darček nejaký zmysel a nápad.


Sú 4 typy darčekov, ktorými svojich blízkych obdarúvam pravidelne a na ktoré nedám dopustiť: 
1. Niečo, o čom sa predo mnou daný človek letmo zmienil.
2. Vyrobené darčeky. 
3. Produkty, ktoré mám sama vyskúšané, obľúbené a chcem sa o ne podeliť.
4. Zážitky
 

...a jej vianočná perníková hruška

Budeme potrebovať na 2 porcie:

• 1 stredne veľké jablko

• 1 hruška

• 1 čajová lyžička perníkového korenia

• 1 čajová lyžička škorice

• ½ - 1 polievková lyžica kokosového oleje, alebo masla

• ½ polievkové lyžice javorového sirupu, alebo medu

• hrsť pekanových, alebo vlašských orechov

• zakýsaná smotana, alebo jogurt podľa chuti

POSTUP:


Orechy krátko nasucho opražte na panvici a dajte bokom. Jablko a hrušku umyte, vykrojte jadierka a nakrájajte na mesiačiky. Na panvici rozpálite olej so sirupom a korením. Znížte stupeň teploty na polovicu a pridajte ovocie. Ovocie restujte cca 5 minút (záleží na hrúbke mesiačikov) a opatrne jednotlivé kúsky obracajte, aby sa nepripálili. Hotové, mäkké a krásne voňavé kúsky ovocia môžete jesť samostatne, pridať ich na raňajkovú ovsenú kašu, alebo ich podávať spolu so zakýsanou smotanou a orechmi, ako ľahký vianočný dezert.


Tip: Nenechajte zbytočne prepáliť olej na panvici. Naozaj stačí nižší stupeň teploty, inak by sa vám korenie aj ovocie mohlo spáliť.
 

Tipy na darčeky podľa Terezky

Kačka z domečku

Zmeny začínajú predovšetkým v našej hlave. Vždy som si hovorila, že dávať si predsavzatia je strata času. Avšak v decembri minulého roka som si spísala malý zoznam želaní, čo by som rada zvládla počas roka 2019. Nakoniec musím konštatovať, že to nebolo vôbec zbytočné, naopak! Na zozname bolo - nová strecha na domčeku, prvá spoločná dovolenka pri mori, schudnúť, jesť zdravšie, pravidelne cvičiť, kúpiť nový gauč, začať vyrábať prírodnú kozmetiku. Okrem gauča a prírodnej kozmetiky sa všetko prihodilo a vlastne toho bolo oveľa viac. Medzi všetko toto pribudla ešte naše neplánovaná svadba a ďalšie väčšie či menšie úspechy. Preto si myslím, že je dôležité si niečo priať a snažiť sa naše sny a túžby priviesť k životu. Keď si urobíte taký zoznam, určite budete sami nakoniec prekvapení, čo všetko ste za ten rok zvládli. Aj malá zmena je zmena k lepšiemu a všetko začína v myšlienke, že chcete NIEČO zmeniť.

...a Plnené orechy podľa jej babičky

Budeme potrebovať:

• 240 g masla

• 300 g polohrubej múky

• 100 g práškového cukru

• 90 g mletých vlašských orechov

• citrónová kôra z bio citróna

• trošku oleja na vymastenie orechových formičiek

 

Na krém:

• 250 g másla

• 1 plechovka zkaramelizovaného salka

• 2 lžíce rumu

Pre lepšiu prácu s cestom si najprv dopredu vyberieme maslo z chladničky. Z ingrediencií na orechy vypracujeme hladké cesto a potom necháme deň uležať pár hodín v chladničke. Potom cesto natlačíme do vymastených formičiek na orechy. Lepšie je dávať menej cesta, pretože sa orech v rúre nafúkne, tak aby bolo miesto na krém. Pečieme na 170 stupňov do zlatistej farbičky (dĺžka pečenia naozaj záleží na type rúry - nutné vysledovať). Upečené orechy vytiahneme z rúry, po chvíľke vytiahneme z formičiek a necháme do druhého dňa odležať. Druhý deň si pripravíme krém a to úplne jednoducho - zmäknuté maslo ušľaháme so zkaramelizovaným salkom a rumom. Krém necháme chvíľu stuhnúť v chladničke a potom už orechy zlepujeme krémom. Pokiaľ chcete tmavé orechy, tak môžete do cesta pridať trochu kakaového prášku. Uchovávame v chlade. Je lepšie ich robiť min. 5dní pred Vianocami, aby sa orechy spojili s krémom a získali tak vláčnosť.

 

U nás sú to najobľúbenejšie cukrovinky môjho manžela. Musím vždy strážiť, aby ich nezjedol ešte pred Vianocami.

...zdravé hrudky "Čo dom dá"

Budeme potrebovať:

jemné vločky

• zmes orieškov - vlašské a lieskové, mandle, kešu

strúhaný kokos

• sušené ovocie - slivky, marhule, hrozienka, brusnice

• 1 vajce od šťastnej sliepočky

med podľa chuti

datľový sirup

škorica

• perníkové korenie

rozpustené ghí

Do väčšej misky nasypeme od oka vločky, nasekané orechy a sušené ovocie, kokos, hrozienka a brusnice vcelku, prihodíme vajcia, prilejeme rozpustené maslo a med a datľový sirup podľa chuti. Schválne neuvádzam množstvo - celé množstvo je od oka, tak aby z toho vznikla lepivá hmota, s ktorou sa vám budú dobre tvoriť hrudky. Rozohrejeme rúru na 180 stupňov. Na plech s papierom na pečenie pomocou lyžice tvoríme hrudky a pečieme do zlatista.

 

Nič náročného a zložitého. Za málo driny veľa muziky.

Tipy na darčeky podľa Kačky

Terezas Diary

Nový rok býva často spojený s prehnanými predsavzatiami a s predstavou, že budeme šťastní až vo chvíli, keď dosiahneme všetky svoje ciele. Pravda je ale taká, že šťastie sa nachádza vo vnútri - kým si budeme myslieť, že na nás šťastie niekde čaká, nikdy nebude tam, kde sme my. Pýtate sa teda, akú malú zmenu k lepšiemu pre nový rok by som vám odporučila? Buďte vďační. Každý deň nemusí byť práve dobrý, ale na každom dni sa dá nájsť niečo dobré. Skúste si preto pred spaním vymenovať pár vecí, za ktoré ste daný deň vďační a uvidíte, ako sa váš život zrazu zmení k lepšiemu.

...a jej RAW guličky s kakaom

Budeme potrebovať:

• 120 g lieskových orechov

• 145 g datlí

• 20 g raw kakaového prášku

• 20 g karobu

• 20 g kakaových bôbov

Lahodné vianočné guľôčky, na ktoré je potrebné len 5 ingrediencií.

 

Lieskové orechy dáme do mixéra a rozmixujeme ich na jemnú múku. Pridáme všetky zostávajúce ingrediencie okrem kakaových bôbov a mixujeme, kým nevznikne lepkavá zmes. Zmes premiestnime do misy a prisypeme kakaové bôby. Dôkladne premiešame a vytvoríme guličky, ktoré dáme na hodinu do mrazničky. Potom môžeme rovno podávať alebo skladujeme v chladničke. Lieskové orechy vytvoria jemnú konzistenciu a datle sladučkú chuť, ktorú perfektne doplnia ľahko horkasté kakaové bôby.

 

Karob v kombinácii s kakaom zaistí neodolateľne čokoládový nádych, vďaka ktorému sa vám pri každom uhryznutí rozleje po tele šťastie.

Tipy na darčeky podľa Terky

Dita Oškerová - Bylinkové snění

Mám rada zimné obdobie, v ktorom si užívam pokoj a je mi najlepšie zababušenej pod hrejivou dekou s kvalitným čítaním a šálkou lahodného bylinkového čaju. Je to ale aj obdobie plné fantázie a tvorivosti. A verte alebo nie, ale aj v zime sa dá tvoriť z byliniek, pretože bylinková apatyka je stále otvorená aj pod bielou čapicou čerstvého prašanu. Keďže všade okolo nás rastie nádherné voňavé ihličie, ktoré je veľmi zdraviu prospešné a dajú sa z neho urobiť mnohé dobroty. Tak si ho určite pri prechádzke nazbierajte a započúvajte sa, pretože stromy majú, rovnako ako my ľudia, svoju vlastnú reč. Šumia, praskajú, hovoria k nám, a hlavne nás upokojujú, sú našimi priateľmi a les je čarovné miesto, kde sa každú minútu odohrávajú prekvapivé veci. Stačí len otvoriť oči, vnímať a nechať na seba pôsobiť ich liečivú silu a nechať sa vtiahnuť do tohto fascinujúceho sveta, kde všetko je možné. Tak poďte a vydajte sa spolu so mnou na cestu pod korunami stromov a nechajte sa uniesť omamnou vôňou lesa. Objavte jeho zázračnú silu a vychutnajte si nádherné okamihy skutočného šťastia, zabudnite na všetko okolo a načerpajte novú sviežu energiu, ktorú v novom roku budeme všetci potrebovať.

...a jej úžasná Tigria masť

Budeme potrebovať:

• 60 g kokosového oleja

• 30 g včelieho vosku

• 15 kvapiek esenciálneho oleja gáfor

• 10 kvapiek esenciálneho oleja mäty piepornej

• 10 kvapiek esenciálneho oleja cajeput

• 10 kvapiek esenciálneho oleja klinčekov

• 5 kvapiek esenciálneho oleja tymian

Vo vodnom kúpeli rozpustíme kokosový olej a včelí vosk. Odstavíme hrniec z variča, necháme obsah vychladnúť na 30 ° C a postupne vmiešame esenciálne oleje. Nakoniec všetko nalejeme do peknej plechovky a dáme stuhnúť do chladničky.Výborná mastička, ktorú poznáme všetci od našich babičiek. Už vtedy pre nich bola nepostrádateľná, a aj dodnes sú jej schopnosti zdraviu prospešné - užitočná je hlavne pri nádche a bolestiach hlavy. Vyrobiť si ju je navyše úplne jednoduché, takže smelo do toho!

Pri bolestiach hlavy votrite mastičku na spánky a šiju. Účinná je tiež na svalové bolesti.

 

...domáca smreková masť

Budeme potrebovať:

• 1 l olivového oleja

• 2 hrste smrekového ihličia

• 250 ml živica

• 150 g včelieho vosku

Vo vodnom kúpeli rozohrejeme olivový olej, vložíme doň ihličie a živicu, vmiešame včelí vosk a zmes zohrievame 30 minút. Potom masť necháme 48 hodín macerovať, potom ju opäť rozohrejeme a celý proces znova zopakujeme. Nakoniec tekutinu precedíme cez kovové cedidlo, do ktorého sme si vložili plátno, a nalejeme ju do pekných nádobiek na mastičku. Masť uchovávame v suchu a tme. Túto mastičku si moja babička robí pravidelne rok čo rok. Uľavuje od natiahnutých a bolestivých svalov, kĺbov a chrbta, zároveň pomáha liečiť kožné zápaly a ošetrovať popáleniny či omrzliny. Pri jej výrobe sa navyše domovom linie nádherná smreková vôňa. Tak ju vyskúšajte!

Pri príprave tejto masti vetrajte a dávajte pozor, nech sa olivový olej nevarí!

Tipy na darčeky podľa Dity

dni
:
hodiny
:
minút
:
sekúnd