Jablčný RAW torta (8 porcií, tortová forma 22cm)
korpus:
- 110 g pohánkových vločiek
- 100 g vlašských orechov
- 200 g nesířených hrozienok
- 100 g jabĺk bez jadrovníkov
- 3 lyžice nepraženého kakaa
- 1/2 lyžičky pravej škorice mletej
krém:
- 300 g jabĺk bez jadrovníkov
- 100 g vlašských orechov
- 2 lyžice medu
- šťava z 1citrónu
- 1/2 lyžičky pravej škorice mletej
- vanilkový extrakt
- 5 lyžíc kokosového oleja
Plnka:
- asi 600 g jabĺk bez jadrovníkov nakrájaných na tenké plátky
posýpka:
- 80 g nasekaných vlašských orechov
Suroviny na korpus rozmixujeme a vzniknutú lepkavú zmes rovnomerne natlačíme na dno tortovej formy. Ingrediencie na krém takisto rozmixujeme, tentokrát pokiaľ možno úplne dohladka. Krémom ľahko potrieme korpus a vyskladáme na neho vrstvu z plátkov jabĺk. Znovu natrieme krémom a pokračujeme vo vrstvení, kým máme dosť krému. Trochu si ho necháme na záver na zakrytie poslednej vrstvy, ktorú zasypeme nasekanými orechmi. Tortu uložíme do chladničky aspoň na dve hodiny zatuhnúť.