Pak - choi v sezamové kruste
- 1 balenie pak - choi
- avokádový olej
- sezamové semienko
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 polievková lyžica medu
- citrónová šťava
- tamari
- kúsok postrúhaného zázvoru
Pak - choi rozkrojíme a ponoríme na minútu do vriacej vody, následne ochladíme v miske s ľadovou vodou. Medzitým si nachystáme zálievku. Na oleji speníme nastrúhaný zázvor, sezam, med, citrónovú šťavu. Tamari aj med, môžeme pridať až na úplný koniec, aby sme zachovali všetky cenné látky. Výsledná zálievka by mala byť hutná. Pak - choi položíme na gril a jemne ho ugrilujeme, potom pokvapkáme zálievkou. Servírujeme ako chutnú prílohu k mäsu, vajciam, prípadne s quinou, ktorú sme iba zľahka osolili, aby vynikla chuť potom - choi.