Princípy ochrany súkromia na Prezdravie.sk

prispôsobujeme na mieru vám. Na základe vašeho chovania na webe personalizujeme jeho obsah a zobrazujeme vám relevantné ponuky a produkty. Kliknutím na tlačítko „Rozumiem“ alebo akýkoľvek odkaz mimo túto lištu súhlasíte tiež s využívaním cookies a predaním údajov o chovaní na webe pre zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach

DOPRAVA ZADARMO pri nákupe produktov značky Terezia Company nad 20 €.
Doprava ZDARMA od 75,00 €  | 2 mesiace na vrátenie
Zákaznícky servis  [email protected] | +421 220 512 509
Menu
Babičkin bazový likér - recept
Obrázek Babičkin bazový likér
Budete potrebovať na Babičkin bazový likér
  • 2 l bazy (plody bazy čiernej)
  • 3 kávové lyžičky mletej kávy (môže byť aj rozpustná)
  • 1 l vody
  • 1 kg kryštálového cukru
  • 1 ks celej škorice 
  • 5 ks klinčekov
  • 2 ks badiánu
  • 0,5 l hnedého rumu
Na čo slúži Babičkin bazový likér

Verte, že u nás doma má bazový likér svoje nenahraditeľné miesto. Ako hovorí moja osemdesiatročná babička: "Až sa zima opýta, musíme byť pripravení." Tento úžasný likér nielenže báječne vonia a chutí, ale v zimnom období vás tiež nádherne zahreje.

Ako pripraviť Babičkin bazový likér

Umyté plody bazy a všetko korenie varíme asi 20 minút, kým nie sú bobuľky bazy mäkké. Potom šťavu precedíme cez plátno, pridáme do nej cukor a opäť privedieme k varu. Keď je cukor rozpustený, pridáme kávu a varíme ďalších 10 minút. Odstavíme z variča a necháme vychladnúť. Do vychladnutej šťavy pridáme rum, prelejeme do fľaše a uschovávame v chladničke.

 

TIP: Dajte si pred spaním jeden štamprlík likéru a budete spať ako medvedík!

Autor: Dita Oškerová, Bylinkové snenie

dni
:
hodiny
:
minút
:
sekúnd