


- 20 ks čerstvých fíg
- 100 g marcipánu
- 20 ks vlašských orechov
- 300 g horkej čokolády

Jednoduchá pochúťka z čerstvých fíg, ktorá sa skvele hodí ako jedlý darček pod stromček alebo ako nepečené vianočné pečivo k čaju.

Figy poriadne umyjeme a usušíme, potom z nich odrežeme kus zadnej časti a opatrne do nich koncom varešky urobíme otvor. Marcipán rozdelíme na 20 rovnakých kúskov a vyváľame z nich guľky, ktoré potom vždy spolu s polovicou jadra vlašského orecha vtlačíme do kúska figy. Až budeme mať všetkých 20 kusov hotových, rozpustíme si vo vodnom kúpeli horkú čokoládu a figy po jednom napichneme na vidličku a začneme ich v čokoláde namáčať. Figy takto obalíme celé, potom ich necháme odkvapkať, položíme ich na papier na pečenie a počkáme, kým čokoláda stuhne. Nakoniec dáme každú čokoládovú figu do papierového košíčka a môžeme podávať.
Autor: Dita Oškerová, Bylinkové snenie