


- 2 hrnčeky brusníc
- pol hrnčeka hrozienok
- 1 hrnček vody
- ½ hrnčeka vínneho octu
- 1 hrnček trstinového cukru
- 1 jablko
- 1 kávovú lyžičku rozotretého cesnaku
- ½ kávovej lyžičky mletého zázvoru
- štipku mletých klinčekov
- štipku mletej škorice
- štipku mletého nového korenia

Tak teraz jeden receptík pre gurmánov, ktorým pod stromčekom urobíte určite radosť, hlavne mužskému pokoleniu. Táto úžasná ľahko korenená dobrota je skvelá k syrom alebo ku grilovanému mäsku, mňam! Tak ju určite vyskúšajte, určite nešliapnete vedľa!

Jablko si olúpeme, nastrúhame najemno a vložíme do väčšieho hrnca spolu s ostatnými ingredienciami, ktoré poriadne premiešame a varíme cca 20 minút do zhustnutia. Potom nalejeme do malých pohárov, zaviečkujeme a otočíme hore dnom.
Autor: Dita Oškerová, Bylinkové snenie