Doprava ZADARMO od 50,00 € | 2 mesiace na vrátenieZákaznícky servisinfo@prezdravie.sk|+421 220 512 509
0
0
Bylinná zmes na očistu pečene
Bylinný čaj pro očistu jater
Bylinná zmes na očistu pečene - ingredience

• 20 g sušenej vňate repky lekárskej

• 20 g sušenej vňate marinky voňavej

• 20 g sušenej vňate lipkavca syridlového

Repík lekársky vňať 80 g
Allnature
Repík lekársky vňať 80 g
do 4.10. u vás
Repík lekársky - vňať 40 g
LEROS
Repík lekársky - vňať 40 g
do 4.10. u vás
Na čo slúží bylinná zmes na očistu pečene

Bylinky, ktoré táto zmes obsahuje čistia naše telo a podporujú správne funkcie pečene.

Ako pripraviť bylinnú zmes na očistu pečene

Bylinky zmiešame. Vrchovatú polievkovú lyžicu zmesi prelejeme 0,5 litrom vriacej vody a necháme 15 minút lúhovať. Potom scedíme. Čaj popíjame 2-3x denne pred jedlom po dobu 3 týždňov, potom urobíme týždennú pauzu.

TIP Zázračná bylinka pre pečeň - ostropestrec mariánsky

Na šo slúží ostropestrec mariánský

Už naše babičky vedeli, že akonáhle potrebujeme prečistiť organizmus a podporiť správnu funkciu pečene, mali by sme siahnuť po ostropestrci mariánskom. Jeho účinky sú známe už od Antiky a nedal na neho dopustiť ani grécky lekár Dioskorides.

Ako pripraviť čaj z ostropestrce mariánského

Z mletého plodu si uvaríme čaj, ktorý pripravíme tak, že do 250 ml horúcej vody pridáme 1 čajovú lyžičku ostropestrca a zmes potom necháme aspoň 15 minút lúhovať, aby sa uvoľnili všetky dôležité látky. Následne čaj len precedíme a máme hotovo!

 

Čaj pijeme 3x denne, ráno nalačno aspoň pol hodiny pred raňajkami, rovnaký čas potom pred obedom a pred spaním. Aby sme sa poriadne prečistili, užívame ho 21 dní – túto kúru počas roka opakujeme 3x.

 

Jarné životobudiče

Príroda sa prebúdza zo zimného spánku a pomaly sa začínajú objavovať prvé jarné bylinky nabité silnou energiou. Hovorí sa, že jarné púčiky a mladé rastlinky majú v sebe najväčšiu silu. Odpradávna sa toho tak ľudia snažili využiť a s úctou k prírode zbierali rodený život v podobe rastúcich zelených pokladov. Aj vy môžete vyraziť do prírody a pripraviť si zásoby na zimu alebo na okamžitú spotrebu, napríklad pre toľko potrebnú jarnú očistu.

 

V rámci jarnej detoxikácie je povolené takmer všetko. Mladé, zelené rastlinky je ideálne jesť v surovom stave, rozmixovať si ich či z nich vylisovať šťavu. Výborný je tiež detoxikačný čaj. Môžete vyskúšať púpavové listy, alchemilku, kozonohu hostcovú, cesnačku lekársku alebo rašiacie púčiky prvých jarných kvetov. Nazbierajte si tiež mladé žihľavy – tie je však lepšie kvôli pŕhlivým chĺpkom tepelne upraviť, napríklad ako prísadu do polievky alebo omáčky.

 

Autor: Dita Oškerová, Bylinkové snenie