Princípy ochrany súkromia na Prezdravie.sk

prispôsobujeme na mieru vám. Na základe vašeho chovania na webe personalizujeme jeho obsah a zobrazujeme vám relevantné ponuky a produkty. Kliknutím na tlačítko „Rozumiem“ alebo akýkoľvek odkaz mimo túto lištu súhlasíte tiež s využívaním cookies a predaním údajov o chovaní na webe pre zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach

DOPRAVA ZADARMO pri nákupe produktov značky Terezia Company nad 20 €.
Doprava ZDARMA od 75,00 €  | 2 mesiace na vrátenie
Zákaznícky servis  [email protected] | +421 220 512 509
Menu
Domáca griotka
Obrázek Domáca griotka
Budete potrebovať na Domácu griotku
  • 1 hrnček cukru
  • 1 hrsť hrozienok
  • 1 hrnček vodky
  • 1 hrnček českého rumu
  • 4 hrnčeky višní
  • 6 ks klinčekov
  • 1 zvitok škorice
  • plátky kôry z polky pomaranča
Na čo slúži Domáca griotka

Táto dobrota z višní je najlepšia na Vianoce a je možné ju darovať aj pod stromček. S výrobou domácej griotky preto určite neváhajte a v čase višní si ju pripravte do zásoby – ak jej totiž dáte dostatok času na zrenie, prekvapí vás vyváženou chuťou pridaných ingrediencií.

Ako pripraviť Domácu griotku

Višne umyjeme a necháme odkvapkať. Do nádoby o objeme cca 2 l nasypeme na dno cukor. Pridáme hrozienka, zalejeme ich alkoholom a zasypeme višňami, medzi ktoré potom vložíme škoricu, pár klinčekov a kôru z pomaranča. Podľa potreby dolejeme alkohol tak, aby boli višne ponorené, a pohár zaviečkujeme. Nádobu ľahko pretrepeme a necháme stáť pri izbovej teplote najmenej po dobu 2 mesiacov. Nakoniec domácu griotku precedíme do inej fľaše a môžeme začať s popíjaním. Uschovávame na tmavom a chladnom mieste.

 

TIP: Ovocie a hrozienka môžeme použiť do koktailov, na poháre, ale aj na pečenie.

Autor: Dita Oškerová, Bylinkové snenie

dni
:
hodiny
:
minút
:
sekúnd