Princípy ochrany súkromia na Prezdravie.sk

prispôsobujeme na mieru vám. Na základe vašeho chovania na webe personalizujeme jeho obsah a zobrazujeme vám relevantné ponuky a produkty. Kliknutím na tlačítko „Rozumiem“ alebo akýkoľvek odkaz mimo túto lištu súhlasíte tiež s využívaním cookies a predaním údajov o chovaní na webe pre zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach

DOPRAVA ZADARMO pri nákupe produktov značky Terezia Company nad 20 €.
Doprava ZDARMA od 75,00 €  | 2 mesiace na vrátenie
Zákaznícky servis  [email protected] | +421 220 512 509
Menu
Domácí jablečný ocet
Domácí jablečný ocet
Domácí jablčný ocot

• 1 kg jabĺk
• 3 l vody

Domácí jablečný ocet

Sezóna jabĺk je v plnom prúde, tak si choďte vyrobiť vlastný jablčný ocot, ktorý vám pomôže zbaviť sa dlhodobých problémov s nedostatočnou zrážanlivosťou krvi, vysokým krvným tlakom, artritídou či boľavými kĺbmi. Pôsobí tiež proti bolestiam v krku, bolestiam hlavy či nachladnutiu a dokáže zmierniť opuchy končatín. Pri dlhšom užívaní posilní našu imunitu, odbúrava nadmernú únavu alebo zmierni pálenie záhy. Jeho výroba navyše nie je vôbec zložitá, tak ho určite vyskúšajte!

Domácí jablečný ocet

Jablká umyjeme a nastrúhame aj so šupkou a jadierkom. Vložíme ich do skleneného pohára a zalejeme vodou tak, aby siahala 5 cm nad jablká. Pohár priklopíme viečkom a necháme obsah týždeň na teplom mieste odpočívať – dvakrát denne však viečko odklopíme a jablká premiešame.  Po 10 dňoch zmes scedíme, nádobu s výslednou tekutinou opäť uzatvoríme a dáme na ďalších 21 dní na tmavé miesto, napríklad do špajze. Potom obsah precedíme cez plátenko, hotový ocot nalejeme do fliaš, uzavrieme a skladujeme najlepšie v chladničke.

Autor: Dita Oškerová, Bylinkové snenie

dni
:
hodiny
:
minút
:
sekúnd