Princípy ochrany súkromia na Prezdravie.sk

prispôsobujeme na mieru vám. Na základe vašeho chovania na webe personalizujeme jeho obsah a zobrazujeme vám relevantné ponuky a produkty. Kliknutím na tlačítko „Rozumiem“ alebo akýkoľvek odkaz mimo túto lištu súhlasíte tiež s využívaním cookies a predaním údajov o chovaní na webe pre zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach

DOPRAVA ZADARMO pri nákupe produktov značky Terezia Company nad 20 €.
Doprava ZDARMA od 75,00 €  | 2 mesiace na vrátenie
Zákaznícky servis  [email protected] | +421 220 512 509
Menu
Kombucha
Kombucha
Kombucha

• 1 ks kombuchové kultúry 
• 0,3 l kvasného roztoku 
• 300 g trstinového cukru
• 3 čajovej lyžičky kvalitného sypaného čierneho čaju 
• 3 l vody 

Kombucha

Kombucha sa označuje ako čajová huba, keďže ide o hubovitú, rôsolovitú hmotu žijúcu v osladenom čaji. Počas jej prirodzeného kvasného procesu sa v nej vytvárajú biologicky hodnotné látky, a tak ju už niekoľko storočí ľudia pestujú. Môžeme vymenovať celý rad vitamínov B komplexu, vitamíny C, D. E a K. Na množenie potrebuje len cukor a dá sa pestovať nepretržite, výsledkom je lahodný, ľahko perlivý nápoj.

Kombucha

Uvaríme čaj, ktorý necháme vychladnúť na teplotu 30 ° C, potom ho osladíme a prelejeme do zaváracie fľaše. Vlejeme kvasný roztok a vložíme hubu. Hrdlo pohára prekryjeme kúskom čistej látky, stiahneme ju gumičkou a umiestnime ju na tmavé a čisté miesto, na ktorom nehrozí žiadne pachy (napr. Tie pri varení). Kvasenie prebehne počas 7-10 dní. Kvalitný nápoj sa potom spozná tak, že je jemne perlivý a má sladkokyslú chuť. Skladovať ho môžete v sklenených alebo PET fľašiach v chladničke a je vhodný pre každého bez vekového a zdravotného obmedzenia. 


Dôležité upozornenie: Kombucha nesmie prísť do kontaktu so žiadnym kovovým predmetom, na manipuláciu používajte ideálne drevenú lyžičku alebo varešku.
 

Autor: Dita Oškerová, Bylinkové snenie

dni
:
hodiny
:
minút
:
sekúnd