Princípy ochrany súkromia na Prezdravie.sk

prispôsobujeme na mieru vám. Na základe vašeho chovania na webe personalizujeme jeho obsah a zobrazujeme vám relevantné ponuky a produkty. Kliknutím na tlačítko „Rozumiem“ alebo akýkoľvek odkaz mimo túto lištu súhlasíte tiež s využívaním cookies a predaním údajov o chovaní na webe pre zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach

Darček k čističkám vzduchu Ionic-CARE
Doprava ZDARMA od 75,00 €  | 2 mesiace na vrátenie
Zákaznícky servis  [email protected] | +421 220 512 509
Menu
Kurkumovo–zázvorové želé
Kurkumovo–zázvorové želé
Kurkumovo-zázvorové želé

• ½ hrnčeka mrkvového pyré (rozmixovaná varená mrkva)
• 250 ml pomarančového džúsu
• 125 ml vody
• šťavu z jedného pomaranča
• šťava z jedného citróna
• 1 čajovú lyžičku kurkumy
• 1 čajovú lyžičku zázvoru
• 1 čajovú lyžičku škorice
• ¼ čajovej lyžičky sladkého drievka
• 3 čajové lyžičky agaru
• štipku himalájskej soli
• 3 polievkové lyžice medu
• silikónové formičky na ľad

Kurkumovo-zázvorové želé

Necítite sa dobre a máte pocit, že na vás niečo lezie? Tak hor sa do výroby jednoduchých želatínových cukríkov s kurkumou a zázvorom, ktoré sú plné antioxidantov a vitamínov!

Kurkumovo-zázvorové želé

V hrnci prešľaháme mrkvové pyré, pomarančový džús a vodu. Pridáme všetko korenie a agar a poriadne všetko premiešame. Zmes privedieme k varu a za stáleho miešania ju asi 3 minúty varíme. Potom dáme preč hrniec zo sporáku, osladíme zmes medom a rýchlo ju nalejeme do vopred pripravených formičiek. Želé potom necháme stuhnúť v chladničke, načo ho vyberieme z formičiek a máme hotovo! Želé skladujeme v uzatvárateľnej dóze, kde vydrží týždeň. Je možné ho aj zmraziť a potom vytiahnuť, kedykoľvek bude treba!

TIP: Ďalší recept z kurkumy

Zázračný elixír
Verte, že má táto lahodná dobrota skvelé protizápalové účinky a postaví vás na nohy raz dva!


Budete potrebovať:
• 1 l vody 
• 400 g cukru krupice 
• 400 g cibule 
• 2 čajové lyžičky sypkej kurkumy 
• kúsok čerstvého zázvoru


Postup: 
Do väčšieho hrnca nalejeme vodu, prisypeme cukor a chvíľu všetko povaríme na miernom ohni. Potom prisypeme kurkumu, zázvor nakrájaný na kolieska a nakrájanú cibuľu. Varíme, kým sa neodparí polovica vody, potom zmes rozmixujeme a prelejeme do pohára, ktorý neskôr uchovávame v chladničke.
Elixír užívame nalačno ráno a večer v množstve jednej polievkovej lyžice.

Autor: Dita Oškerová, Bylinkové snenie

dni
:
hodiny
:
minút
:
sekúnd