


- 500 g mandarínkovej kôry
- 650 ml vody
- 350 g cukru krupice
- 1 kávovú lyžičku soli
- kryštálový cukor (na obalenie)

Kôru z mandarínok nevyhadzujte, je totiž plná vitamínu C a môžete si z nej urobiť skvelé cukríky, ktoré vám uľavia pri chrípke a nachladení.

Nakrájanú kôru vložíme do hrnca, zalejeme ju 300 ml studenej vody a necháme 24 hodín lúhovať. Potom pridáme soľ, zmes privedieme k varu a povaríme ju. Medzitým v inom hrnci zmiešame cukor s 350 ml vody a varíme, kým sa cukor nerozpustí. Pridáme kôru a necháme pobublávať, kým sa do nej cukor nenatiahne. Nakoniec jednotlivé kúsky kôry vyťahujeme a obaľujeme v cukre. Obalenú kôru rozprestrieme na tácku a necháme uschnúť, čo potrvá cca 2 dni. Cukríky uchovávame vo vzduchotesnej nádobe v chladničke, je nutné ich spotrebovať do 1 mesiaca.
Autor: Dita Oškerová, Bylinkové snenie