Doprava ZDARMA od 75,00 € | 2 mesiace na vrátenieZákaznícky servis[email protected]|+421 220 512 509
0
0
Mandarínkové cukríky - recept
Obrázok Mandarínkové cukríky
Budete potrebovať na Mandarínkové cukríky
  • 500 g mandarínkovej kôry
  • 650 ml vody
  • 350 g cukru krupice
  • 1 kávovú lyžičku soli
  • kryštálový cukor (na obalenie)
Bio Cukor trstinový 500 g
Country Life
Bio Cukor trstinový 500 g
do 2.2. u vás
Bio Kokosový cukor
Iswari
Bio Kokosový cukor
do 2.2. u vás
Xylitol březový cukr 250 g
Bestseller-36 %
Allnature
Xylitol březový cukr 250 g
do 2.2. u vás
Cukor trstinový tmavý 500 g
Country Life
Cukor trstinový tmavý 500 g
do 2.2. u vás
Himalájska soľ diamantová mletá 200g
Cereus
Himalájska soľ diamantová mletá 200g
do 2.2. u vás
Na čo slúži Mandarínkové cukríky

Kôru z mandarínok nevyhadzujte, je totiž plná vitamínu C a môžete si z nej urobiť skvelé cukríky, ktoré vám uľavia pri chrípke a nachladení.

Ako pripraviť Mandarínkové cukríky

Nakrájanú kôru vložíme do hrnca, zalejeme ju 300 ml studenej vody a necháme 24 hodín lúhovať. Potom pridáme soľ, zmes privedieme k varu a povaríme ju. Medzitým v inom hrnci zmiešame cukor s 350 ml vody a varíme, kým sa cukor nerozpustí. Pridáme kôru a necháme pobublávať, kým sa do nej cukor nenatiahne. Nakoniec jednotlivé kúsky kôry vyťahujeme a obaľujeme v cukre. Obalenú kôru rozprestrieme na tácku a necháme uschnúť, čo potrvá cca 2 dni. Cukríky uchovávame vo vzduchotesnej nádobe v chladničke, je nutné ich spotrebovať do 1 mesiaca.

Autor: Dita Oškerová, Bylinkové snenie