Princípy ochrany súkromia na Prezdravie.sk

prispôsobujeme na mieru vám. Na základe vašeho chovania na webe personalizujeme jeho obsah a zobrazujeme vám relevantné ponuky a produkty. Kliknutím na tlačítko „Rozumiem“ alebo akýkoľvek odkaz mimo túto lištu súhlasíte tiež s využívaním cookies a predaním údajov o chovaní na webe pre zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach

DOPRAVA ZADARMO pri nákupe produktov značky Terezia Company nad 20 €.
Doprava ZDARMA od 75,00 €  | 2 mesiace na vrátenie
Zákaznícky servis  [email protected] | +421 220 512 509
Menu
Pesto z medvedieho cesnaku recept
Obrázek Pesto z medvědího česneku
Budete potřebovat na pesto z medvědího česneku - ingredience

• 20 listov medvedieho cesnaku
• 8 polievkových lyžíc olivového oleja
• 6 polievkových lyžíc pravého parmezánu  
• štipka soli

K čemu slouží pesto z medvědího česneku

Prvé zelené lístky, ktoré nám príroda po zime posiela. Medvedí cesnak patrí medzi nevýznamnejších životobudičov.


Medvedí cesnak má špecifickú chuť i znamenitú vôňu a jeho spracovanie je neuveriteľne jednoduché. Pesto z neho je naviac priam fenomenálne!

Jak připravit pesto z medvědího česneku

Medvedí cesnak rozmixujeme spolu s olivovým olejom, potom pridáme soľ a parmezán. Všetko poriadne premiešame, dáme do sklíčok a uzatvoríme. Uchovávame v chladničke. 

TIP: Ďalšie recepty z medvedieho cesnaku

Polievka z medvedieho cesnaku

Jarný životobudič, ktorý jednoducho musíte ochutnať.


Budete potrebovať:
  • 200 g medvedieho cesnaku
  • 500 ml kuracieho vývaru
  • 100 ml smotany
  • 50 g zemiakov
  • 50 g šalotky
  • 50 g bieleho suchého vína
  • soľ, čierne korenie a maslo


Postup:
Najemno nakrájanú šalotku osmažte v hrnci na kúsku masla, pridajte na kocky nakrájané, ošúpané zemiaky a podlejte ich vínom. Nechajte všetko prejsť varom, pridajte vývar a znovu varte, pokiaľ zemiaky nezmäknú. Prilejte smotanu a nakrájané listy medvedieho cesnaku, krátko všetko povarte a následne rozmixujte. 

Maslo z medvedieho cesnaku

Jednoduché, ľahké a chutné!


Budete potrebovať:
  • 80 g čerstvého medvedieho cesnaku
  • 250 g masla
  • štipku soli


Postup:
Medvedí cesnak rozmixujte s maslom a štipkou soli do jemnej hmoty, ktorú potom dejte do chladničky vychladiť.

Autor: Dita Oškerová, Bylinkové snění

dni
:
hodiny
:
minút
:
sekúnd