


- 3 hrnčeky orieškov podľa chuti
- 1 čajová lyžička škorice
- 1 a pol polievkovej lyžice kokosového oleja
- 2 polievkové lyžice javorového sirupu
- 1 polievková lyžica škoricového cukru
- 1 polievková lyžica vanilkového cukru
- pol lyžičky himalájskej soli

Tiež milujete tú sladkú vôňu pražených orechov, keď sa prechádzate po trhoch? Rovnako to bude voňať aj u vás doma, keď sa pustíte do výroby pražených orechov. Potrebujete na to len pár ingrediencií, 15 minút času a jeden jediný pekáčik. Áno, naozaj žiadna ďalšia misa alebo milión iných pomôcok, len všetko zamiešate, šupnete to celé na štvrť hodinky do rúry a hotovo!

Rúru predhrejte na 170 °C. Do pekáčika s papierom na pečenie vsypte oriešky, nalejte na ne rozpustený kokosový olej, pridajte cukor, škoricu, soľ a 1 lyžicu javorového sirupu. Všetko pekne premiešajte tak, aby boli orechy rovnomerne obalené zmesou. Pečte necelú štvrť hodinku a počas toho ich niekoľkokrát premiešajte, aby sa nespálili a boli krásne chrumkavé zo všetkých strán. Keď sa vám budú páčiť, vytiahnite ich z rúry a hneď ich polejte zostávajúcim javorovým sirupom a posypte troškou škoricového aj vanilkového cukru, škorice a soli. Znovu dobre premiešajte. Oriešky vydržia minimálne 3 týždne.
Autor: Dita Oškerová, Bylinkové snenie