Doprava ZADARMO od 50,00 € | 2 mesiace na vrátenieZákaznícky servisinfo@prezdravie.sk|+421 220 512 509
0
0
Rakytníkový džem - recept
Obrázek Rakytníkový džem
Budete potrebovať na Rakytníkový džem
  • bobule rakytníka
  • kryštálový cukor
Bio Cukor trstinový 500 g
Country Life
Bio Cukor trstinový 500 g
do 4.10. u vás
Surový prírodný trstinový cukor 500 g
Bio nebio
Surový prírodný trstinový cukor 500 g
do 4.10. u vás
Kokosový cukor BIO 500 g
Vitalvibe
Kokosový cukor BIO 500 g
do 4.10. u vás
Xylitol březový cukr 500 g
-46 %
Allnature
Xylitol březový cukr 500 g
do 4.10. u vás
Kokosový cukor BIO
-5 %
Wolfberry
Kokosový cukor BIO
do 4.10. u vás
Panely BIO 500 g
Wolfberry
Panely BIO 500 g
do 4.10. u vás
Xylitol - prírodné sladidlo
Salvia Paradise
Xylitol - prírodné sladidlo
do 4.10. u vás
Cukor ovocný fruktóza 500 g
Country Life
Cukor ovocný fruktóza 500 g
do 4.10. u vás
Cukor trstinový Sučany BIO 500 g
Country Life
Cukor trstinový Sučany BIO 500 g
do 4.10. u vás
Cukor trstinový tmavý 500 g
Country Life
Cukor trstinový tmavý 500 g
do 4.10. u vás
Panely BIO 500g
-6 %
Allnature
Panely BIO 500g
do 4.10. u vás
Xylitol - Brezový cukor 500 g
-25 %
Nutricius
Xylitol - Brezový cukor 500 g
do 4.10. u vás
Fruktóza (ovocný cukr) 500 g
LABETA A.S.
Fruktóza (ovocný cukr) 500 g
do 4.10. u vás
Na čo slúži Rakytníkový džem

Džem z rakytníka je lahodná pochúťka, ktorá vám skvelo poslúži predovšetkým na jeseň a v zime. Jedna kávová lyžička tohto oranžového zázraku totiž pokryje vitamínovú dávku na celý deň.

Ako pripraviť Rakytníkový džem

Do pohára postupne vkladáme bobule a cukor a kombinujeme ich vrstvy jednu s druhou. Každú z nich vždy stlačíme, aby sa nám toho do pohára vošlo čo najviac, a snažíme sa ich usporiadať tak, aby poslednou vrstvou v pohári bola tá cukrová. Plný pohár potom uzavrieme a postavíme na slnečné miesto, ideálne k oknu. Džem necháme 7 dní zrieť a nakoniec ho uložíme do tmy a chladu. Potom už zostáva tá najlepšia časť, a to ochutnávanie a jedenie tejto dobroty!

 

A koľko bobúľ a cukru že je na rakytníkový džem potrebných? Rada je jednoduchá – z obidvoch primerane. Všetko sa odvíja od veľkosti pohára, podľa neho potom volíme vhodné množstvá ingrediencií.

Autor: Dita Oškerová, Bylinkové snenie