Princípy ochrany súkromia na Prezdravie.sk

prispôsobujeme na mieru vám. Na základe vašeho chovania na webe personalizujeme jeho obsah a zobrazujeme vám relevantné ponuky a produkty. Kliknutím na tlačítko „Rozumiem“ alebo akýkoľvek odkaz mimo túto lištu súhlasíte tiež s využívaním cookies a predaním údajov o chovaní na webe pre zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach

DOPRAVA ZADARMO pri nákupe produktov značky Terezia Company nad 20 €.
Doprava ZDARMA od 75,00 €  | 2 mesiace na vrátenie
Zákaznícky servis  [email protected] | +421 220 512 509
Menu
Rakytníkový džem - recept
Obrázek Rakytníkový džem
Budete potrebovať na Rakytníkový džem
  • bobule rakytníka
  • kryštálový cukor
Na čo slúži Rakytníkový džem

Džem z rakytníka je lahodná pochúťka, ktorá vám skvelo poslúži predovšetkým na jeseň a v zime. Jedna kávová lyžička tohto oranžového zázraku totiž pokryje vitamínovú dávku na celý deň.

Ako pripraviť Rakytníkový džem

Do pohára postupne vkladáme bobule a cukor a kombinujeme ich vrstvy jednu s druhou. Každú z nich vždy stlačíme, aby sa nám toho do pohára vošlo čo najviac, a snažíme sa ich usporiadať tak, aby poslednou vrstvou v pohári bola tá cukrová. Plný pohár potom uzavrieme a postavíme na slnečné miesto, ideálne k oknu. Džem necháme 7 dní zrieť a nakoniec ho uložíme do tmy a chladu. Potom už zostáva tá najlepšia časť, a to ochutnávanie a jedenie tejto dobroty!

 

A koľko bobúľ a cukru že je na rakytníkový džem potrebných? Rada je jednoduchá – z obidvoch primerane. Všetko sa odvíja od veľkosti pohára, podľa neho potom volíme vhodné množstvá ingrediencií.

Autor: Dita Oškerová, Bylinkové snenie

dni
:
hodiny
:
minút
:
sekúnd