Doprava ZADARMO od 50,00 € | 2 mesiace na vrátenieZákaznícky servisinfo@prezdravie.sk|+421 220 512 509
0
0
Šípkový sirup - recept
Obrázek Šípkový sirup
Budete potrebovať na Šípkový sirup
  • 1 kg šípok
  • 1,5 kg kryštálového cukru
  • 1 l vody
  • vytlačenú šťavu z 1 ks pomaranča 
  • vytlačenú šťavu z 1 ks citróna 
Bio Cukor trstinový 500 g
Country Life
Bio Cukor trstinový 500 g
do 4.10. u vás
Surový prírodný trstinový cukor 500 g
Bio nebio
Surový prírodný trstinový cukor 500 g
do 4.10. u vás
Kokosový cukor BIO 500 g
Vitalvibe
Kokosový cukor BIO 500 g
do 4.10. u vás
Xylitol březový cukr 500 g
-46 %
Allnature
Xylitol březový cukr 500 g
do 4.10. u vás
Kokosový cukor BIO
-5 %
Wolfberry
Kokosový cukor BIO
do 4.10. u vás
Panely BIO 500 g
Wolfberry
Panely BIO 500 g
do 4.10. u vás
Xylitol - prírodné sladidlo
Salvia Paradise
Xylitol - prírodné sladidlo
do 4.10. u vás
Cukor ovocný fruktóza 500 g
Country Life
Cukor ovocný fruktóza 500 g
do 4.10. u vás
Cukor trstinový Sučany BIO 500 g
Country Life
Cukor trstinový Sučany BIO 500 g
do 4.10. u vás
Cukor trstinový tmavý 500 g
Country Life
Cukor trstinový tmavý 500 g
do 4.10. u vás
Panely BIO 500g
-6 %
Allnature
Panely BIO 500g
do 4.10. u vás
Xylitol - Brezový cukor 500 g
-25 %
Nutricius
Xylitol - Brezový cukor 500 g
do 4.10. u vás
Fruktóza (ovocný cukr) 500 g
LABETA A.S.
Fruktóza (ovocný cukr) 500 g
do 4.10. u vás
Kokosový cukor BIO 500g
Allnature
Kokosový cukor BIO 500g
do 4.10. u vás
Na čo slúži Šípkový sirup

Už aj naše babičky vedeli, že sú šípky vzácne a majú blahodarné účinky pre náš organizmus. Navyše sú plné vitamínu C, ktorý naša imunita predovšetkým v jeseni nevyhnutne potrebuje. Takže šup-šup po šípky, nech si môžete urobiť tento výborný šípkový sirup!

Ako pripraviť Šípkový sirup

Šípky opláchnite a rozdrvte, zalejte vodou a nechajte cca 24 hodín lúhovať v chladnom prostredí. Na druhý deň ich preceďte cez plátno a do výluhu pridajte cukor spolu so šťavou z pomaranča a citróna. Aby to bola poriadna mňamka, môžete podľa uváženia pridať ešte med, nie je to však nutné. Cukor nechajte rozpustiť, chvíľu povarte, potom odstavte zo sporáka a nechajte vychladnúť. Nakoniec stačí nejaký pekný pohár, do ktorého sirup prelejete, a máte to hotové. 

 

TIP: Sirup si môžete dávať do čaju alebo pokojne len tak ráno na lyžičku.

Autor: Dita Oškerová, Bylinkové snenie