Doprava ZADARMO od 50,00 € | 2 mesiace na vrátenieZákaznícky servisinfo@prezdravie.sk|+421 220 512 509
0
0
Skořicová mast na nachlazení
Skořicová mast na nachlazení
Skořicová mast na nachlazení

• 100 ml olivového oleja
• 20 g želatíny Agar
• 6 ks škorice celej
• 2 kapsule vitamínu E
•  kávovú lyžičku kyseliny citrónovej

Extra panenský olivový olej Kreolis 0,5l
Kreolis
Extra panenský olivový olej Kreolis 0,5l
do 4.10. u vás
Agar - agar prírodný 28 g
Sunfood
Agar - agar prírodný 28 g
do 7.10. u vás
Kyselina citrónová 1000 g
-15 %
Organis
Kyselina citrónová 1000 g
do 4.10. u vás
Škorica pravá mletá
Salvia Paradise
Škorica pravá mletá
do 4.10. u vás
Skořicová mast na nachlazení

Už v časoch minulých bola škorica považovaná za zázračnú, jej hodnota bola dokonca vyvažovaná zlatom. Má siahodlhú históriu, a to či už ide o jej používanie v kuchyni alebo v liečiteľstve. Niet sa teda čo čudovať, že škoricu ľudia používajú už celé tisícročia. 


Domáca škoricová masť

Obľúbená mastička našich babičiek, ktorú si určite musíte vyrobiť. Nenahraditeľná je pri nachladnutí, keď ju pravidelne mastíme na hrudník.

Skořicová mast na nachlazení

Kúsky škorice vložíme do hrnca, zalejeme olejom a pri teplote 80 ° C necháme 24 hodín macerovať. Potom olej precedíme a vmiešame doň želatínu, vitamín E a kyselinu citrónovú. Prešľaháme, najlepšie metličkovým mixérom zapnutým na najvyššiu rýchlosť, tak vznikne hladká krémová emulzia. Nakoniec emulziu prelejeme do peknej nádoby a skladujeme v chlade, ideálne v chladničke. Masť vydrží asi 2 mesiace.

TIP: Vianočný recept so škoricou

Zasnívajte sa a nasajte tú omamnú vôňu adventu. Váš domov je krásne cítiť purpurou, v krbe praská oheň, za oknom ľahučko sneží, vy s partnerom zachumlaným v perinách usrkávate úžasný vianočný punč a všade sa rozprestiera hrejivá vôňa škorice, ktorá vie túto jedinečnú atmosféru vykúzliť.
 

Vianočná pohodička

V hrnčeku zmiešame 6 kúskov jablčných krížal, tyčinku celej škorice, 1 čajovú lyžičku hrozienok a pol lyžičky čierneho čaju. Zmes zalejeme vriacou vodou. Necedíme, pred podávaním vyberieme iba škoricu. Čaj klesne ku dnu a jablká aj hrozienka pekne napučia.
 

Autor: Dita Oškerová, Bylinkové snenie