Cestoviny s kimchi omáčkou
Vedeli ste, že kimchi patrí medzi jednu z najzdravších potravín na svete? Fermentovaná zelenina obsahuje množstvo zdravých probiotík, ktoré sú dobré na naše trávenie ale aj imunitu. Pripravte si chutnú, krémovú omáčku s kimchi a cestovinami.
Budeme potrebovať
- 300 g celozrnné pšeničné vretená
- 300 g pálivé kimchi
- 250 ml ovsenej smotany
- 1 ks cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 4 PL sójovej omáčky
- 2 PL lahôdkového droždia
- 1 ČL sladkej papriky
- soľ, čierne korenie, sezamový olej, petržlenová vňať

Postup
Cestoviny uvaríme v osolenej vode. Na troche oleja orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme kimchi a dochutíme soľou, sladkou paprikou, lahôdkovým droždím a sójovou omáčkou. Spolu podusíme asi 10 minút a potom zjemníme ovsenou smotanou. Prevaríme a na záver pridáme uvarené cestoviny. Dozdobíme petržlenovou vňaťou.
