Fazuľové brownies
Budeme potrebovať
- 1 plechovka červenej fazule (asi 255 g)
- 3 vajcia z voľného chovu
- 50 g kakaa (ideálne raw)
- 50 g rastlinného oleja
- 50 g sladidla (čakankový či javorový sirup alebo trstinový cukor)
- 100 g vysokopercentných čokoládových kúskov
- vanilkový extrakt alebo FlavDrops
- 1 polievková lyžica mletej škorice
- ½ čajovej lyžičky jedlej sódy
- podľa chuti: orechy, banány, orechové maslo, ovocie…

Postup
Fazule z plechovky preceďte cez sitko a poriadne ich prepláchnite, kým celkom nezmizne pena. Čokoládu nasekajte na menšie kúsky.
Všetky ingrediencie (okrem ovocia a orechov) vložte do mixéra a mixujte do hladka. Ak v ceste zostanú kúsočky čokolády, vôbec to nevadí. Pri pečení sa roztečie.
Pripravte si plech alebo pekáčik vyložený papierom na pečenie a následne doň prelejte cesto, ktoré poriadne uhlaďte. Podľa chuti vtlačte do cesta nakrájaný banán, oriešky alebo iné ovocie.
Pečte 30 – 35 minút na 170 stupňov. Brownies nechajte po vybratí z rúry poriadne vychladnúť.
Tip: Ak chcete dodať múčniku viac bielkovín, použite iba 15 g kakaa a doplňte 35 g čokoládového proteínu. V tomto prípade som do cesta musela pridať ešte 100 ml vody. Je možné, že bude konzistencia cesta s rôznymi proteínmi odlišná. Cesto by malo byť veľmi husté, ale napriek tomu tekuté.
S brownies sa môžete vyhrať podľa vašej fantázie a pridať navrch kúsky banánu alebo iného ovocia, prípadne do cesta zamiešať nasekané oriešky. Záleží len na tom, čo si vaše srdce a chuťové poháriky zažiadajú.