Doprava ZADARMO od 55,00 € | 2 mesiace na vrátenieZákaznícky servisinfo@prezdravie.sk|+421 220 512 509
0
0

Dezerty so Syrobom Kitl

Jablčná Granola

Budeme potrebovať (na 1 plech):

  • 200 g ovsených (či iných) vločiek
  • 100 g slnečnicových semienok
  • 50 g sezamových semienok
  • 50 g tekvicových semienok
  • 3 malé štamprlíky (60 ml) sirupu Horúci Kitl Jablko so škoricou
  • 60 g kokosového oleja
Jablčná Granola

Postup:

Predhrejeme rúru na 150 °C (teplovzdušná rúra). Uvedené množstvo kokosového oleja rozpustíme vo väčšej miske. Do misky s olejom pridáme ovsené vločky, semienka a sirup. Celú zmes dobre premiešame tak, aby sa všetko obalilo v sirupe a oleji. Pripravíme si plech vyložený papierom na pečenie či ľubovoľnú podložku na pečenie. Následne na ňu rozprestrieme pripravenú zmes rovnomerne po celom plechu. Dáme do vyhriatej rúry na približne 30 minút. Počas pečenia zmes raz alebo dvakrát premiešame, aby sa opiekla zo všetkých strán. Hotová bude vtedy, až bude opečená celá dozlata. Hotovú granolu necháme na plechu úplne vychladnúť, potom ju môžeme uložiť do pohára s viečkom.

Jahodové smotanové nanuky

Jahodové smotanové nanuky

Budeme potrebovať:

Postup:

Jahodový sirup Kitl zmiešame s kyslou smotanou. Prípadne môžeme pridať na malé kúsky nakrájané čerstvé jahody. Premiešanú zmes dáme do formičiek na nanuky a necháme ideálne do druhého dňa stuhnúť v mrazničke.

Malinová tofu torta Kitl

Budeme potrebovať (na formu s priemerom 18 cm):

Korpus:

  • 100 g orechov (lieskové orechy, kešu alebo para orechy – podľa chuti)
  • 150 g datlí
  • 50 g kokosu (strúhaného)

Krém:

  • 2 ks bieleho tofu
  • 1 väčší banán
  • 100 g kokosu (strúhaného)
  • 1 balenie vychladeného kokosového mlieka
  • 1 polievkovú lyžicu citrónovej šťavy
  • 100 ml Malinového Kitl Syrobu
  • 5 polievkových lyžíc kokosového oleja
  • 200 g čerstvých malín
Malinová tofu torta Kitl

Postup:

Orechy a datle namočíme na min. 3 hodiny do vody. Potom vodu zlejeme a spolu s kokosom rozmixujeme. Zmes nemusí byť úplne hladká, stačí, keď hmota drží pri sebe. Formu vyložíme potravinárskou fóliou alebo alobalom. Potom na dno natlačíme orechovo-kokosovo-datľovú zmes. Takto pripravený korpus vložíme do chladničky a necháme vychladnúť. Z vychladeného kokosového mlieka vložíme do mixéra iba tú stuhnutú časť (tekutú môžeme využiť napríklad na smoothie). Pridáme biele tofu, strúhaný kokos, banán, šťavu z citróna, kokosový olej a malinový sirup Kitl. Všetky ingrediencie rozmixujeme na hladkú zmes. Korpus jemne potrieme vzniknutou zmesou, pridáme vrstvu čerstvých malín. Potrieme zhruba polovicou krému tak, aby boli maliny úplne zakryté. Do druhej polovice krému pridáme zvyšok malín a malinový syrob Kitl. Z takto vzniknutého ružového krému vytvoríme ďalšiu vrstvu torty. Tortu necháme min. 2 hodiny chladiť v chladničke. Na záver môžeme tortu ozdobiť čerstvou mätou a malinami. 

Višňové trifle

Višňové trifle

Budeme potrebovať (na cca 4 porcie):

  • 3 žĺtky 
  • 250 ml smotany na šľahanie  
  • 2 malé lyžičky ryžovej múky 
  • 20 + 20 g krupicového cukru 
  • 375 g (1 veľký téglik) kyslej smotany 
  • 350 g višní (mrazené nechajte povoliť a vykvapkať)
  • 1 vanilkový struk 
  • cca 200 g piškót
  • Višňový sirup Kitl podľa potreby 
  • Griotku alebo Sherry podľa chuti 

V prípade, že budeme višňový trifle pripravovať pre deti, Griotku alebo Sherry vynecháme. ;)

Postup:

Najprv si pripravíme krém. V miske zmiešame žĺtky, 20 g cukru a múku na jednoliatu hmotu. Potom vo vodnom kúpeli (alebo v hrnci s hrubým dnom, prípadne v mliekovare) rozohrejeme smotanu – tesne k bodu varu. Teplotu stiahneme tak, aby sa smotana nevarila. (Smotana nesmie byť vriaca, inak sa žĺtky zrazia!) Pridáme semienka z polovice vanilkového struku a metličkou postupne zašľaháme žĺtkovú zmes. Hmotu pridávame postupne a stále miešame, aby bol krém hladký. Hotový krém (puding) prikryjeme fóliou a dáme na chvíľu do chladu. Zatiaľ čo krém chladne, naskladáme do pohára piškóty. Tie pokvapkáme višňovým sirupom (prípadne zmiešaným s Griotkou alebo Sherry). Na naskladané piškóty pridáme vrstvu vychladeného krému. Pridáme višne a ďalšiu vrstvu pokvapkaných piškót. Poslednú vrstvu tvorí krém z kyslej smotany: vyšľaháme kyslú smotanu spolu so zrniečkami z druhej polovice vanilkového struku a 20 g cukru. Na záver pridáme opäť višne s višňovým sirupom.

Rezy s tvarohom a jablkami so škoricou

Rezy s tvarohom a jablkami so škoricou

Budeme potrebovať:

Cesto:

  • 5 vajec
  • 210 g cukru krupice
  • 150 g masla
  • 100 ml mlieka
  • 4 rovné lyžice kakaa
  • 300 g polohrubej múky
  • 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
  • 1 lyžička škorice alebo perníkového korenia

 

Náplň:

  • 500 g tvarohu (1 vaničkový a 1 v alobale)
  • 200 ml kyslej smotany
  • pol balenia vanilkového pudingu (len vysypať, nevariť)
  • 2 lyžice cukru múčka

 

Poleva:

  • 5 – 6 veľkých jabĺk
  • horúci Kitl Jablko so škoricou
  • pol balenia vanilkového pudingu
  • 300 ml vody
  • lyžička škorice
  • citrónová šťava

Postup:

Oddelíme žĺtky od bielkov. V jednej miske vyšľaháme bielky na sneh a v druhej miske vyšľaháme žĺtky s cukrom. Do misky so žĺtkovou penou pridáme mlieko, rozpustené vychladnuté maslo a opäť šľaháme. Postupne primiešavame múku zmiešanú s práškom do pečiva, kakaom a škoricou alebo perníkovým korením. Nakoniec do pripravenej zmesi opatrne vmiešame vyšľahaný sneh. Viac než polovicu cesta premiestnime na vymastený a vysypaný plech. Potrieme tvarohovou náplňou, ktorú si pripravíme zmiešaním tvarohu (1 z vaničky a 1 z alobalu), kyslej smotany, cukru, citrónovej šťavy a polovice vrecúška pudingového prášku. Potrieme zvyškom kakaového cesta. Pečieme vo vyhriatej rúre na 175 °C cca 20 minút. Po vytiahnutí z rúry necháme vychladnúť. Jablká nakrájame na kocky. Jemne ich podusíme v troške vody s Kitl Syrobom Jablko so škoricou (množstvo podľa kyslosti ovocia), citrónovou šťavou a škoricou. V hrnčeku s vodou dobre rozmiešame vanilkový puding, vylejeme na jablká a miešame do zhustnutia. Navrstvíme na pripravený korpus, necháme vychladnúť v chladničke a podávame.

Horúce nápoje so Syrobom Kitl
Osvěžujúce nápoje so Syrobom Kitl