Horúce nápoje so Syrobom Kitl
Višňový vianočný punč
Budeme potrebovať (cca na 5 hrnčekov):
- 500 ml ovocného čaju (malinový, brusnicový alebo napríklad jahodový)
- 1 hrsť sušených brusníc
- 1 hrsť sušených sliviek
- 1 hrsť višní (mrazených alebo čerstvých, prípadne aj kompótových)
- 1 celá škorica
- 2 – 3 hviezdičky badiánu
- 2 veľké štamprlíky Višňového sirupu Kitl
Navyše pre dospelých:
- 300 ml červeného vína
- 100 ml rumu alebo griotky

Postup:
Do hrnca si pripravíme ovocný čaj (ideálne z červeného ovocia – napr. brusnicový, malinový alebo jahodový). Pridáme hrsť sušených brusníc, sliviek a višní. Nezabudneme na voňavé vianočné korenie – škoricu a badián a potom osladíme zhruba dvomi veľkými štamprlíkmi višňového sirupu Kitl (podľa chuti). Všetko to necháme aspoň hodinu odležať. Uchovávame v chladničke. Pred podávaním punč ohrejeme (deťom môžeme podávať tak, ako je). Pri podávaní do pohárov vždy pridáme aj dostatok ovocia. Pre dospelých pridáme navyše červené víno a griotku alebo rum. Punč nevaríme. Vždy iba za občasného miešania prehrejeme.

Horúci zázvorový Smrkáček

Budeme potrebovať:
- 1 liter vody
- 2 stredne veľké jablká
- 10 ks klinčekov
- 2 ks celej škorice
- 1 – 2 lyžice Zázvorového sirupu Kitl
- 1 – 2 lyžice Smrkáčka
Postup:
Nakrájame 2 jablká na mesiačiky a povaríme ich vo vode spolu s klinčekmi a škoricou po dobu zhruba 5 minút. Necháme jemne schladiť. Do hrnčeka (cca 250 ml) pridáme Zázvorový Syrob Kitl a Smrkáček. Z oboch 1 – 2 lyžičky podľa chuti. Potom pridáme horúcu vodu spolu s povarenými jablkami, klinčekmi a škoricou. Nápoj si vychutnáme ešte horúci.

Pečený čaj s grepom a medovkou
Budeme potrebovať:
- 1 veľké jablko
- 1 mandarínku (prípadne pomaranč)
- 1/2 hrnčeka lesného ovocia
- 3 lyžice Grepového sirupu Kitl
- citrón, mätu, medovku alebo škoricu na dochutenie
Postup:
Jablko a pomaranč nakrájame na kocky a orestujeme na panvici. Pridáme lesné ovocie a chvíľku podusíme, kým všetko zmäkne a pustí šťavu. Pridáme Kitl Syrob Grapefruit a všetko necháme prepojiť. Podľa chuti pridáme citrón, mätu alebo marhuľu. Hotovú zmes dáme do hrnčeka a zalejeme teplou vodou.


Horúce Kitl Jablko so škoricou

Budeme potrebovať:
- Kitl Syrob Jablko so škoricou
- horúca voda
- ozdobenie: škorica celá, klinčeky, plátky čerstvého pomaranča
Postup:
Do hrnčeka nalejeme štamprlík horúceho Syrobu Jablko so škoricou. (Odporúčame riediť 1:8). Zalejeme ho horúcou vodou a jemne premiešame. Ozdobiť môžeme 1 – 2 kúskami klinčekov, plátkami čerstvého pomaranča alebo celou škoricou.

Horúce mango s jablkom a škoricou
Budeme potrebovať:
- 200 g manga
- 1 stredne veľké jablko
- 1 veľký štamprlík (40 ml) sirupu Kitl Jablko so škoricou
- 1/2 lyžičky mletej škorice
- 500 ml horúcej vody
Postup:
Čerstvé mango olúpeme a nakrájame na kúsky (použiť ale môžeme aj mrazené mango, necháme ho ale najskôr trochu rozmrznúť). Takto pripravené mango rozmixujeme spolu s olúpaným a nakrájaným jablkom, škoricou a sirupom Kitl Jablko so škoricou. Rozmixovanú zmes zalejeme horúcou vodou a premiešame. Podávame horúce ;) Ozdobiť môžeme celou škoricou.
