Doprava ZADARMO od 55,00 € | 2 mesiace na vrátenieZákaznícky servisinfo@prezdravie.sk|+421 220 512 509
0
0

Horúce nápoje so Syrobom Kitl

Višňový vianočný punč

Budeme potrebovať (cca na 5 hrnčekov):

  • 500 ml ovocného čaju (malinový, brusnicový alebo napríklad jahodový)
  • 1 hrsť sušených brusníc
  • 1 hrsť sušených sliviek
  • 1 hrsť višní (mrazených alebo čerstvých, prípadne aj kompótových)
  • 1 celá škorica
  • 2 – 3 hviezdičky badiánu
  • 2 veľké štamprlíky Višňového sirupu Kitl

Navyše pre dospelých:

  • 300 ml červeného vína
  • 100 ml rumu alebo griotky
Višňový vianočný punč

Postup:

Do hrnca si pripravíme ovocný čaj (ideálne z červeného ovocia – napr. brusnicový, malinový alebo jahodový). Pridáme hrsť sušených brusníc, sliviek a višní. Nezabudneme na voňavé vianočné korenie – škoricu a badián a potom osladíme zhruba dvomi veľkými štamprlíkmi višňového sirupu Kitl (podľa chuti). Všetko to necháme aspoň hodinu odležať. Uchovávame v chladničke. Pred podávaním punč ohrejeme (deťom môžeme podávať tak, ako je). Pri podávaní do pohárov vždy pridáme aj dostatok ovocia. Pre dospelých pridáme navyše červené víno a griotku alebo rum. Punč nevaríme. Vždy iba za občasného miešania prehrejeme.

Horúci zázvorový Smrkáček

Horúci zázvorový Smrkáček

Budeme potrebovať:

 

Postup:

Nakrájame 2 jablká na mesiačiky a povaríme ich vo vode spolu s klinčekmi a škoricou po dobu zhruba 5 minút. Necháme jemne schladiť. Do hrnčeka (cca 250 ml) pridáme Zázvorový Syrob Kitl a Smrkáček. Z oboch 1 – 2 lyžičky podľa chuti. Potom pridáme horúcu vodu spolu s povarenými jablkami, klinčekmi a škoricou. Nápoj si vychutnáme ešte horúci.

Pečený čaj s grepom a medovkou

Budeme potrebovať:

  • 1 veľké jablko
  • 1 mandarínku (prípadne pomaranč)
  • 1/2 hrnčeka lesného ovocia
  • 3 lyžice Grepového sirupu Kitl
  • citrón, mätu, medovku alebo škoricu na dochutenie

Postup:

Jablko a pomaranč nakrájame na kocky a orestujeme na panvici. Pridáme lesné ovocie a chvíľku podusíme, kým všetko zmäkne a pustí šťavu. Pridáme Kitl Syrob Grapefruit a všetko necháme prepojiť. Podľa chuti pridáme citrón, mätu alebo marhuľu. Hotovú zmes dáme do hrnčeka a zalejeme teplou vodou.

Pečený čaj s grepom a medovkou

Horúce Kitl Jablko so škoricou

Horúce Kitl Jablko so škoricou

Budeme potrebovať:

 

Postup:

Do hrnčeka nalejeme štamprlík horúceho Syrobu Jablko so škoricou. (Odporúčame riediť 1:8). Zalejeme ho horúcou vodou a jemne premiešame. Ozdobiť môžeme 1 – 2 kúskami klinčekov, plátkami čerstvého pomaranča alebo celou škoricou. 

Horúce mango s jablkom a škoricou

Budeme potrebovať:

  • 200 g manga
  • 1 stredne veľké jablko
  • 1 veľký štamprlík (40 ml) sirupu Kitl Jablko so škoricou
  • 1/2 lyžičky mletej škorice
  • 500 ml horúcej vody

Postup:

Čerstvé mango olúpeme a nakrájame na kúsky (použiť ale môžeme aj mrazené mango, necháme ho ale najskôr trochu rozmrznúť). Takto pripravené mango rozmixujeme spolu s olúpaným a nakrájaným jablkom, škoricou a sirupom Kitl Jablko so škoricou. Rozmixovanú zmes zalejeme horúcou vodou a premiešame. Podávame horúce ;) Ozdobiť môžeme celou škoricou.

Horúce mango s jablkom a škoricou
Dezerty se Syrobem Kitl
Osvěžujúce nápoje so Syrobom Kitl