Osviežujúce nápoje so Syrobom Kitl
Uhorkový mocktail s melónom
Budeme potrebovať:
- 1 šalátová uhorka (cca 250 g)
- 450 g vodného melóna
- Kitl Syrob Uhorka BIO
- limetka
Postup:
Uhorku olúpeme a nakrájame na kocky. Z melóna vyrežeme len červenú dužinu, odstránime jadierka a nakrájame taktiež na kocky. Uhorku a melón spoločne vhodíme do mixéra a rozmixujeme. Pridáme šťavu zo štvrtinky limetky a Syrob Uhorka, množstvo podľa chuti. Podávame vychladené vo vysokých pohároch s ľadom, môžeme dozdobiť plátkom melóna alebo uhorky.


Limonáda z čiernych ríbezlí

Budeme potrebovať:
- Kitl Syrob Čierne ríbezle
- vychladená sóda
- ľad
- bobuľky čiernych ríbezlí na ozdobenie
Postup:
Do pohára s ľadom nalejeme ríbezľový sirup Kitl. Pridáme bobuľky čiernych ríbezlí a dolejeme sódou. (Ideálne je riediť sirup v pomere 1:10.) Všetko opatrne premiešame a môžeme podávať.

Levanduľovo-citrónová limonáda
Budeme potrebovať:
- levanduľa (10 súkvetí)
- 250 g červeného melóna (bez jadierok)
- 50 ml Kitl Syrob Citrón
- 1 liter vychladenej vody (prípadne sódy)
Postup:
Kvety levandule ponoríme do vody a privedieme ich k varu. Varíme zhruba 5 minút a potom necháme odstáť a vychladnúť. Prelejeme ich cez sitko a výluh zbavíme kvetov. Melón očistíme od jadierok, nakrájame ho na kocky a spolu s výluhom z levandule a citrónovým sirupom Kitl vložíme do mixéra a rozmixujeme. Podávame chladené. Ozdobiť môžeme plátkami citróna, limetky, melóna alebo vetvičkami mäty.


Ľadové malinovo-citrónové kocky s mätou

Budeme potrebovať:
- Malinový Syrob Kitl (60 ml)
- šťava z citróna (30 ml)
- voda (1 l)
- čerstvé maliny (cca 20 ks)
- čerstvá mäta (cca 3 ks)
Postup:
Najprv si vytvoríme zmes Malinového sirupu Kitl (2 diely) a citrónovej šťavy (1 diel), vlejeme ju do formičiek na ľad a necháme zamraziť. Takto pripravené malinovo-citrónové ľadové kocky použijeme do pohára vychladeného čaju, perlivej vody, alebo do džbánika na vytvorenie skvelej osviežujúcej domácej limonády. Na záver môžeme limonádu ozdobiť čerstvou mätou a malinami.

Ľadový osviežujúci čaj s pomarančom
Budeme potrebovať:
- 2 vrecúška čierneho čaju
- 300 ml vody
- 2 cm nastrúhaného zázvoru
- 2 vetvičky čerstvej medovky
- 2 vetvičky čerstvej mäty
- 2 plátky citróna
- 100 ml Kitl Syrob Pomaranč
- 500 ml vody
- ľad

Postup:
Najprv necháme 2 vrecúška čierneho čaju vylúhovať po dobu 7 minút v 300 ml vriacej vody. Potom ho necháme vychladnúť. Do litrového džbánika vložíme celé vetvičky mäty a medovky, pridáme 100 ml pomarančového syrobu Kitl a 300 ml vychladeného čierneho čaju. Prilejeme 500 ml vychladenej vody a pridáme niekoľko plátkov citróna spolu s nastrúhaným zázvorom. Pridáme ľad a premiešame. Hotový ľadový pomarančový čaj servírujeme do vychladených pohárov a ozdobíme vetvičkou mäty a plátkom pomaranča.