Kurkumové latté
Budeme potrebovať
Na 2 šálky:
- 2 hrnčeky kokosového mlieka
- 1 lyžičku kurkumy
- 1/2 lyžičky škorice
- 1 cm čerstvého zázvoru
- 2 štipky čerstvého mletého čierneho korenia
- 1/2 lyžičky kokosového oleja
- med na dosladenie

Postup
Kokosové mlieko môžete nahradiť mandľovým, alebo keď nemáme doma práve poruke ani jedno, pokojne povaríme s korením len trochu vody a našľaháme čerstvé kravské mlieko.
Na dve kurkumové latté povaríme trochu mlieka alebo vody (asi pol hrnčeka) s lyžičkou sušenej mletej kurkumy, pol lyžičkou mletej škorice, pristrúhame trochu čerstvého zázvoru (asi jeden centimeter koreňa...), pridáme dve štipky čerstvo namletého čierneho korenia a pol lyžičky kokosového oleja. Čierne korenie sa pridáva pre vstrebateľnosť kurkumínu, ktorý obsahuje kurkuma, je to silný antioxidant, ktorý je rozpustný v tukoch, preto treba pridať aj trochu kokosového oleja alebo masla. Všetko povaríme asi 3 – 5 minút, aby sa kurkumín lepšie vstrebal a dostal do tela.
Potom si našľahám zvyšok mlieka v napeňovači na mlieko a nalejem doň uvarenú zmes korenia, ktorú podľa chuti dosladím medom.