Linecké kvietočky
Budeme potrebovať
cca 40 ks (podľa veľkosti tvaru)
- 200 g hladkej špaldovej múky
- 200 g hladkej múky
- 250 g Alsan (či iný rastlinný tuk)
- 100 g práškového cukru
- 1 PL kukuričného škrobu
- 1 PL citrónovej kôry
- + marmeláda na zlepenie

Postup
Pre jednoduchšie tvorenia cesta si tuk cca hodinu vopred vyberieme z chladničky a necháme ho pri izbovej teplote. Múku si preosejeme cez sitko. Všetky suroviny si zmiešame v miske a vypracujeme cesto, ktoré bude držať pekne pri sebe a nebude sa lepiť. Dáme do dózy či vrecúška a necháme v chladničke aspoň 2 hodiny, ideálne cez noc, uležať. Vykrajujeme a v každom druhom kúsku si vykrojíme dierku (snažte sa ich mať všetky rovnako vysoké, aby boli rovnomerne prepečené). Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 170 °C cca 15 minút – záleží, aké ich máte hrubé, určite odporúčam ich strážiť a keď začnú zlatnúť, tak ich vybrať. Po vychladnutí ich zlepíme marmeládou. Môžete ich ešte pocukrovať. Dobrú chuť!