Makové bezlepkové crinkles
Pripravte si tieto chutné, nenáročné sušienky s názvom crinkles. Charakterizuje ich známa popraskaná textúra. Tieto sušienky sa v Európe, najmä Nemecku či Belgicku, zvyčajne pripravujú práve v čase Vianoc. Ich príchutí môže byť nespočetne, ale tentokrát si ich pripravíme v bezlepkovej verzii s makom.
Budeme potrebovať
- 250 g ryžovej múky
- 100 g mletého maku
- 140 g trstinového cukru
- 2 ČL kypriaceho prášku
- 60 g ghí masla
- 2 vajíčka
- bio vanilkový cukor
- práškový cukor na obaľovanie

Postup
Maslo s cukrom a vajíčkami vyšľaháme do peny. Pridáme múku s práškom do pečiva, mletý mak a vanilkový cukor. Vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do fólie a vložíme na 2 hodiny do chladničky. Z odležaného cesta tvoríme guličky vo veľkosti vlašského orecha a obalíme ich v práškovom cukre. Uložíme na plech s papierom na pečenie. Pečieme na 180 °C asi 10-12 minút.
