Nakladaná cibuľa
Budeme potrebovať
- 2 stredne veľké červené cibule
- 200 ml vody
- 125 ml jablčného octu
- 35 g kryštálového cukru (môže byť trstinový)
- 7 g soli
- 3 bobuľky čierneho korenia

Postup
Cibuľu olúpte a nakrájajte na tenké kolieska.
Do kastróla dajte vodu, ocot, cukor a soľ. Všetko premiešajte a priveďte k varu a varte minútku či dve, pokým sa cukor a soľ celkom nerozpustia.
Do uzatvárateľného pohára vložte nakrájanú cibuľu, guľôčky čierneho korenia (prípadne ďalšie ingrediencie) a všetko zalejte hotovým rozvarom. Nechajte vychladnúť a uchovávajte v chladničke, kde vydrží minimálne mesiac.
Tip: Podľa vlastnej kreativity a chuti môžete cibuľu doplniť čerstvými bylinkami, novým korením, chilli alebo napríklad pridať plátky cesnaku, zázvoru a sójovú omáčku. Veľmi dobrá je ale aj táto základná úprava.