Parížske rožky
Budeme potrebovať
Na cesto:
- 100 g hladkej špaldovej múky
- 75 g rastlinného masla (Alsan)
- 30 g práškového cukru
- 10 g kukuričného škrobu
- 10 g kakaa
- 1 ČL kôry z bio citróna
- 1 ČL mletej vanilky
Na krém:
- 200 g kokosového mlieka v plechovke
- 100 g horkej čokolády
- 40 g kokosového oleja
- 40 g javorového sirupu
Na polevu:
- 50 g čokolády
- 1 PL kokosového olej

Postup
Krehké kakaové cesto, parížsky krém a čokoláda. To je recept, ktorým určite na Vianoce ohromíte. Z tohto množstva vytvoríte cca 40 ks. Najprv si pripravíme cesto. Rastlinné maslo vytiahneme hodinu pred prípravou z chladničky. Potom zmiešame so všetkými ostatnými ingredienciami a vypracujeme tuhé cesto. Zabalíme do fólie a dáme aspoň na dve hodiny do chladničky (kľudne aj cez noc).
Medzitým si pripravíme krém. Vo vodnom kúpeli si rozpustíme čokoládu. Do misky si dáme 200 g kokosového mlieka (ak je oddelená tuhá a tekutá časť, použijeme len tú tuhú) a javorový sirup. Pridáme rozpustenú čokoládu a premiešame na hladký krém. Dáme aspoň na 2 hodiny do chladničky.
Ak je cesto už veľmi tuhé, necháme ho chvíľu povoliť alebo prepracujeme v rukách. Rozvaľkáme na pomúčenej doske cca na 3 mm hrubú placku. Vykrojíme mesiačiky, dáme na plech s papierom na pečenie a dáme do vopred vyhriatej rúry na 170 °C na cca 12 – 15 minút.
Po vychladnutí nanesieme krém. Vložíme ho do zdobiaceho vrecka a nanesieme na rožtek. Dáme do chladničky na stuhnutie. Čokoládu si rozpustíme vo vodnom kúpeli a rožteky do nej ponoríme. Necháme stuhnúť.