Perníková hruška
Budeme potrebovať
Na 2 porcie:
- 1 stredne veľké jablko
- 1 hruška
- 1 čajová lyžička perníkového korenia
- 1 čajová lyžička škorice
- 1/2 – 1 polievková lyžica kokosového oleja alebo masla
- 1/2 polievkovej lyžice javorového sirupu alebo medu
- hrsť pekanových alebo vlašských orechov
- kyslá smotana alebo jogurt podľa chuti

Postup
Orechy krátko nasucho orestujte na panvici a dajte na stranu.
Jablko a hrušku umyte, vykrojte jadrovníky a nakrájajte na mesiačiky.
Na panvici rozpáľte olej so sirupom a korením. Znížte stupeň teploty na polovicu a pridajte ovocie.
Ovocie restujte cca 5 minút (záleží na hrúbke mesiačikov) a opatrne jednotlivé kúsky obracajte, aby sa nepripálili.
Hotové, mäkké a krásne voňavé kúsky ovocia môžete jesť samostatne, pridať ich na raňajkovú ovsenú kašu, alebo ich podávať spolu s kyslou smotanou a orechami ako ľahký vianočný dezert.
Tip: Nenechajte zbytočne prepaľovať olej na panvici. Naozaj stačí nižší stupeň teploty, inak by sa vám korenie aj ovocie mohli spáliť.