Raw jablková torta
Budeme potrebovať
Na 8 porcií (tortová forma o priemere 22 cm):
Korpus:
- 110 g pohánkových vločiek
- 100 g vlašských orechov
- 200 g nesírených hrozienok
- 100 g jabĺk bez jadrovníkov
- 3 lyžice nepraženého kakaa
- 1/2 lyžičky pravej škorice mletej
Krém:
- 300 g jabĺk bez jadrovníkov
- 100 g vlašských orechov
- 2 lyžice medu
- šťava z 1 citróna
- 1/2 lyžičky pravej škorice mletej
- vanilkový extrakt
- 5 lyžíc kokosového oleja
Náplň:
- asi 600 g jabĺk bez jadrovníkov nakrájaných na tenké plátky
Posýpka:
- 80 g nasekaných vlašských orechov

Postup
Suroviny na korpus rozmixujeme a vzniknutú lepkavú zmes rovnomerne natlačíme na dno tortovej formy. Ingrediencie na krém taktiež rozmixujeme, tentokrát čo možno najviac dohladka. Krémom jemne potrieme korpus a vyskladáme naňho vrstvu z plátkov jabĺk. Znovu natrieme krémom a pokračujeme vo vrstvení, dokým máme dosť krému. Trochu si ho necháme na záver na zakrytie poslednej vrstvy, ktorú zasypeme nasekanými orechmi. Tortu uložíme do chladničky zatuhnúť aspoň na dve hodiny.