Doprava ZADARMO od 35,00 € | 2 mesiace na vrátenieZákaznícky servisinfo@prezdravie.sk|+421 220 512 509
0
0

Špaldový domáci chlieb

Budeme potrebovať

Kvások:

  • ½ kocky droždia
  • 1 ČL cukru
  • 1 ČL soli
  • 2 ČL instantného droždia
  • 1 ČL múky
  • 100 ml vlažnej vody

Cesto:

  • 200 g špaldovej múky
  • 200 g špaldovej celozrnnej múky
  • 1 ČL rasce
  • 300 ml vody
  • 50 g slnečnicových semienok
  • 50 g konopných semienok
  • 50 g vlašských orechov
Špaldový chléb

Postup

Vytvoríme si kvások – zmiešame nadrobené droždie, soľ, cukor, instantný kvások a lyžičku múky so 100 ml vlažnej vody. Premiešame a necháme 10 – 15 minút pracovať – kvások zväčší svoj objem a vytvorí sa pena.

Vo veľkej miske si zmiešame obidva druhy múky, kvások, soľ a rascu. Postupne pridávame vodu a miešame. Semienka a oriešky vmiešame nakoniec. Necháme minimálne hodinu kysnúť na teplom mieste prikryté utierkou. Premiešame a dáme do formy na chlieb, ktorá je vyložená papierom na pečenie. Pečieme 10 minút na 220 °C, a potom stiahneme teplotu na 190 °C a pečieme ďalších 30 minút.

Suroviny na tento recept

Rasca mletá BIO 30 g
Allnature
Rasca mletá BIO 30 g
do 1.6. u vás
Himalájska soľ ružová jemná
BestsellerAž -46 %
Allnature
Himalájska soľ ružová jemná
do 1.6. u vás
Špaldová múka BIO 400 g
Wolfberry
Špaldová múka BIO 400 g
do 1.6. u vás
Cukor trstinový tmavý 500 g
Country Life
Cukor trstinový tmavý 500 g
do 1.6. u vás
Bio Kvások celozrnný ražný sušený 125g
Rinatura
Bio Kvások celozrnný ražný sušený 125g
do 1.6. u vás
Slnečnicové semienka BIO 100 g
Country Life
Slnečnicové semienka BIO 100 g
do 1.6. u vás

Autórka receptu: Maruška Veg