Tekvicovo-mrkvová polievka
Budeme potrebovať
- 1/2 tekvice Hokkaido (cca 500 g)
- 4 mrkvy
- 1 jablko
- 1 cibuľa
- 4 lyžice olivového oleja
- 3 šálky zeleninového vývaru
- 1 polievková lyžica karí
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 šálka kokosového mlieka
- soľ a čierne korenie na dochutenie
- 3 lyžice citrónovej šťavy
- 1/4 šálky tekvicových semienok

Postup
Cibuľu nakrájanú najemno speníme na oleji. Pridáme na kocky nakrájanú tekvicu, mrkvu a za občasného miešania pražíme po dobu asi päť minút. Pridáme nastrúhané jablko, karí, prelisovaný cesnak, 1/4 šálky vývaru a pražíme ďalšie 2 minúty. Potom prilejeme zvyšok vývaru a necháme 10 minút povariť. Všetko mixujeme do hladkého krému. Nakoniec zjemníme kokosovým mliekom, pridáme soľ, čierne korenie, citrónovú šťavu a dobre premiešame. Polievku podávame zdobenú tekvicovými semienkami.