Vegánske medovníčky
Budeme potrebovať
- 150 g hladkej múky
- 1 PL kukuričného škrobu
- 50 g práškového cukru
- ½ ČL jedlej sódy
- ½ ČL kypriaceho prášku
- 1 PL kakaa
- 2 ČL perníkového korenia
- 1 PL silken tofu
- 100 g rastlinného margarínu
- 1 PL agávového sirupu
- + horká čokoláda, lúpané mandle

Postup
Všetky sypké suroviny si preosejeme cez sitko. Pridáme tofu, zmäknutý margarín a agávový sirup. Vypracujeme cesto, ktoré bude držať pekne pri sebe, a dáme ho do chladničky aspoň na 2 h. Potom rozvaľkáme placku hrubú cca 4 mm, dáme na plech s papierom na pečenie a pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 170 °C cca 10 – 12 minút. Po vytiahnutí môžeme ozdobiť rozpustenou čokoládou a mandľami.
