Doprava ZADARMO od 50,00 € | 2 mesiace na vrátenieZákaznícky servisinfo@prezdravie.sk|+421 220 512 509
0
0

Zapekané tekvicové cestoviny

Budeme potrebovať

  • 250 g proteínové cestoviny Conchiglie z cíceru,
  • 1 menšia tekvica hokaido,
  • 1 plechovka sterilizovaného cíceru,
  • 140 g nátierka paradajky a tamari,
  • paradajkový pretlak,
  • 1 ks cibuľa,
  • 2 strúčiky cesnaku,
  • olivový olej,
  • himalájska soľ,
  • tymián.
Zapekané tekvicové cestoviny

Postup

Hokaido tekvicu vydlabeme a nakrájame na menšie kúsky. Pokvapkáme olivovým olejom, posolíme a posypeme sušeným tymiánom. Pečieme na 200 °C asi 25 minút. Medzitým si v osolenej vriacej vode uvaríme cestoviny. Na troške oleja si orestujeme nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme sterilizovaný cícer a nátierku z paradajok a tamari. Tú môžete nahradiť aj lúpanými paradajkami s troškou tamari a zjemniť sójovou smotanou. Potom pridáme upečenú tekvicu a paradajkový pretlak. Na záver môžeme omáčku zjemniť s vodou z uvarených cestovín. Dochutíme soľou a sušeným tymiánom. Do pripravenej omáčky zamiešame uvarené cestoviny a preložíme do zapekacej misky. Posypeme nastruhaným syrom a zapečieme na 200 °C asi 15 minút.

Suroviny na tento recept

Nátierka paradajky a tamari 140 g
Green Apotheke
Nátierka paradajky a tamari 140 g
do 13.12. u vás
Cícer sterilizovaný BIO 400 g
Rapunzel
Cícer sterilizovaný BIO 400 g
do 13.12. u vás
Himalájska soľ ružová jemná
Až -48 %
Allnature
Himalájska soľ ružová jemná
do 13.12. u vás
Tymián drvený BIO 15 g
-7 %
Allnature
Tymián drvený BIO 15 g
do 13.12. u vás
Proteín pasta Conchiglie z cícera BIO 250 g
Natu
Proteín pasta Conchiglie z cícera BIO 250 g
do 13.12. u vás
BIO extra panenský Olivový olej 500 ml
Allnature
BIO extra panenský Olivový olej 500 ml
do 13.12. u vás

Autorka receptu: Škatuľka v kuchyni