Veľkonočný baránok
150 g špaldovej celozrnnej múky
300 g hladkej špaldovej múky
70 g xylitolu
1 kypriaci prášok
2 pl mletého ľanového semienka
2 pl citrónovej šťavy
80 ml agáve sirupu
70 ml oleja
100 g rastlinného jogurtu
350 ml mandľového mlieka V jednej mise zmiešame všetky suché ingrediencie, ktoré môžeme preosiať, aby v ceste neboli hrudky od múky či xylitolu. V druhej miske zmiešame všetky mokré. Mokré potom vmiešame do suchých a nalejeme do vymastenej a vysypanej formy na baránka. Pečieme cca 50 minút na 180 ° C. Po upečení opatrne vyklopíme a pred krájaním necháme vychladnúť na mriežke.
Dobrú chuť.
Maruška Veg.
300 g hladkej špaldovej múky
70 g xylitolu
1 kypriaci prášok
2 pl mletého ľanového semienka
2 pl citrónovej šťavy
80 ml agáve sirupu
70 ml oleja
100 g rastlinného jogurtu
350 ml mandľového mlieka V jednej mise zmiešame všetky suché ingrediencie, ktoré môžeme preosiať, aby v ceste neboli hrudky od múky či xylitolu. V druhej miske zmiešame všetky mokré. Mokré potom vmiešame do suchých a nalejeme do vymastenej a vysypanej formy na baránka. Pečieme cca 50 minút na 180 ° C. Po upečení opatrne vyklopíme a pred krájaním necháme vychladnúť na mriežke.
Dobrú chuť.
Maruška Veg.