Doprava ZDARMA od 75,00 € | 2 mesiace na vrátenieZákaznícky servis[email protected]|+421 220 512 509
0

Veľkonočný orechový Kringel

4 ks
cesto
15 g droždia
½ čl soli
125 ml sójového mlieka (75 ml + 50 ml)
40 ml oleja
250 g hladkej múky
35 g panely

postup:
Do misy si rozdrobíme droždie, pridáme lyžičku panely, múky a štipku soli. Zalejeme 75 ml vlažného sójového mlieka a necháme 10 minút vzísť kvások. Pridáme zvyšok mlieka, olej, cukor a postupne primiešavame múku. Dôkladne prepracujeme a necháme kysnúť 1 h na teplom mieste pod utierkou. Medzitým si pripravíme náplň. Jablko si nahrubo nastrúhame a vytlačíme z neho šťavu. Pridáme namletej pekanové orechy, škoricu, olej, panelu, sójové mlieko a hrozienka. Premiešame.
Vykysnuté cesto si rozdelíme na 4 diely. Každý diel si vyvaľkáme na tenký obdĺžnik. Natrieme ho plnkou, zrolujeme, pozdĺžne rozkrojíme a zamotávajú do tvaru venca. Potrieme javorovým sirupom, posypeme pekanovými orechy a pečieme na 170 ° C na 25 minút.



Dobrú chuť.

Maruška Veg.

Spolu 4 produkty