Princípy ochrany súkromia na Prezdravie.sk

prispôsobujeme na mieru vám. Na základe vašeho chovania na webe personalizujeme jeho obsah a zobrazujeme vám relevantné ponuky a produkty. Kliknutím na tlačítko „Rozumiem“ alebo akýkoľvek odkaz mimo túto lištu súhlasíte tiež s využívaním cookies a predaním údajov o chovaní na webe pre zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach

DOPRAVA ZADARMO s nákupem produktov GreenSwan a Cemio nad 8 EURO.
2 mesiace na vrátenie
Zákaznícky servis  [email protected] | +421 220 512 509
Menu

AkuKEFIR - Nápoj plný života 10 x 7 g

Značka: Akuna
AkuKEFIR je zmes na prípravu poctivého domáceho kefíru. Tento nový produkt obsahuje 7 desetigramových vrecúšok s touto zmesou a vytvoríte z neho pomocou fermentácie až 70 litrov úžasného kefíru z… Popis a parametre

Popis

AkuKEFIR je zmes na prípravu poctivého domáceho kefíru. Tento nový produkt obsahuje 7 desetigramových vrecúšok s touto zmesou a vytvoríte z neho pomocou fermentácie až 70 litrov úžasného kefíru z pohodlia vášho domova. Hlavnou výhodou tohto procesu je jeho čerstvosť. Doma si teda vytvoríte chutný čerstvý nápoj a navyše šetríte aj našu planétu, pretože domáca výroba je ekologická. Doma vyrobený kefír obsahuje ďaleko viac živých kultúr, než priemyselne vyrobený kefír z obchodu.

Kefír je tradičný nápoj, ktorý pochádza z Kaukazu aj Tibetu, je rokmi preverený a má veľa blahodárnych účinkov na ľudský organizmus. Tento mliečny výrobok sa najčastejšie pripravuje z mlieka. V recuptuře spoločnosti Akuna je použitý ovocný cukor - teda fruktóza - ktorý slúži ako nosič probiotických kultúr a súčasne ako iniciátor procesu fermentácie (kvasenia). Fermentácia je proces, pri ktorom sa kefírové kultúry kŕmia laktózou (mliečnym cukrom), mení ho na kyselinu mliečnu, oxid uhličitý a ďalšie látky. Znižuje sa u nej glykemický index a pre naše telo sa tak produkt stáva lepšie stráviteľný. Pri fermentácii fruktózy potom vzniká etanol (inými slovami: fruktóza sa premieňa čiastočne na etanol) - vzniká teda skutočný kefír takmer identický s kefíry tvorenými podľa pôvodnej receptúry. Takto vzniknutý výsledný nápoj tolerujú v drvivej väčšine prípadov aj osoby s intoleranciou na laktózu. Na rozdiel od iných kvasených mliečnych nápojov sú v ňom obsiahnuté nielen mliečne bielkoviny a telu prospešné baktérie, ale aj kvasinky, tuky a cukry. Najmä obsah kvasiniek ho odlišuje od všetkých ostatných kvasených nápojov a dodáva mu charakteristickú chuť, ktorá môže pri dlhšom skladovaní pôsobiť až ľahko štipľavým dojmom.

Zloženie

Ovocný cukor (kryštalická fruktóza), lyofilizovaná kefírové kultúra.
 
Obsiahnuté kmene: Lactococcus Lactis susp. Lactis, Lactococcus lactis susp. Lactis biovary diacetylactis, Leuconostoc, Lactobacillus Brevis, Saccharomyces cerevisiae

Dávkovanie

Obsah vrecúška nasypte do 1 litra mlieka (najlepšie plnotučného) o izbovej teplote teplote 20 - 30 0 C. Roztok riadne premiešajte, prikryte alebo uzavrite a nechajte pôsobiť pri izbovej teplote 20- 25 0 C počas 12 - 48 hodín.
Po dokončení prípravy uložte v chladničke do spotrebovania.

Balenie

10 x 7 g

Upozornenie

Obsahuje alergén - mlieko.

Náš tip

V našej ponuke nájdete ďalšie nápoje .

Lékarská poradňa

Máte otázky k produktu?

Spýtajte sa odborníkov

Poradiť sa

Objednávky a informácie

Po-Pá: 8-19 h

So-Ne: 10-18 h

+421 220 512 509

[email protected]

Podľa súčasnej legislatívy EU a byliniek a bylinných produktov nesmieme uvádzať podrobnejšie informávie, ktoré by v nás mohli vzbudiť dojem zdravotného alebo liečebného účinku bylín – i keď sa tieto bylinky používajú stovky rokov a pomohli miliónom ľudí. Nesmieme už uvádzať ani vedeckými výskumami preukázané účinky bylín, pokiaľ sa nejedná o farmaceutickou firmou registrovaný liek.

My ale ctíme zdravý ľudský rozum a schopnost nájsť si informácie o bylinách vo verejne prísupných zdrojoch, napríklad na CELOSTNEJ MEDICÍNE

dni
:
hodiny
:
minút
:
sekúnd