Tamari sójová omáčka 200 ml
2,40 €
Bez cukru
Bez laktózy
Vegan
Vege
Popis & parametre
Tradičný japonský výrobok Tamari na dochucovanie pokrmov bohatý na kvalitné bielkoviny, minerály a stopové prvky. Obsahuje vysoko kvalitné aminokyseliny a mikroorganizmy dôležité pre dobré trávenie.
Tamari je sójová omáčka vyrobená zo sójových bôbov a morskej soli. Niekoľko mesiacov fermentuje bez regulácie teploty, potom sa lisuje a ďalej fermentuje prírodným spôsobom v drevených sudoch. Tamari vzniká ako vedľajší produkt pri výrobe Misa z tekutiny, ktorá sa pri fermentácii misa vylučuje. Miso je fermentovaná vyzretá pasta zo sójových bôbov a jačmeňa, ktorá sa používa ako korenie.
Zloženie
Výživové hodnoty
Bielkoviny: 13,5 g
Sacharidy: 10,5 g
Tuky: 0,3 g
príp. iné (cholesterol, vitamíny a pod.): sodík 5800 mg
Ako používať
Vďaka všestrannosti tejto sójovej omáčky záleží len na vás, do ktorých pokrmov omáčku pridáte. Podľa chuti používajte do polievok, omáčok, zálievok, nátierok, na cestoviny alebo na dochutenie zeleniny. Môžete použiť ako alternatívu soli.
Balenie
200 ml
Upozornenie
Môže obsahovať stopy lepku. Krajina pôvodu Japonsko.
Náš tip
V našej ponuke nájdete taktiež ďalšie ochucovadlá .