Doprava ZADARMO od 50,00 € | 2 mesiace na vrátenieZákaznícky servisinfo@prezdravie.sk|+421 220 512 509
0
0

Kombucha násada

Značka: Salvia ParadiseKód: z54409
Hodnotenie (4)
Kombucha (čajová huba) je veľmi kvalitný násada pre výrobu kvaseného nápoja kombucha. Má dostatočne veľký a kvalitný fungus pre okamžité rozmnoženie.Popis a parametre
Varianty tohto kúsku (1)

Vege

Bez cukru

Bez lepku

Vegan

Popis & parametre

Kombucha (čajová huba) je veľmi kvalitný násada pre výrobu kvaseného nápoja kombucha. Má dostatočne veľký a kvalitný fungus pre okamžité rozmnoženie.

Kombucha je symbióza kvasníc a laktobacilov majúce neopakovateľný vplyv na organizmus. Užívanie kombuchy je datované už okolo roku 200 pred naším letopočtom. Vedecky je prvýkrát skúmaná roka 1852.

Kombucha nie je huba, ale symbióza kultúr kvasníc, laktobacilov, kvasiniek a baktérií. Kombucha rastie v čaji, kde je podporovaná kofeínom, teobromínu a teofylínom, avšak je možné ju pripraviť aj v bylinkových čajoch.

Na povrchu čaju vytvára celulózový fungus - materské špongiu, od ktorej sa neskôr oddeľujú huby dcérske - huba sa množia.

Čo potrebujeme:

  • čaj čierny alebo zelený - množstvo 2-8 g na 1 liter, najlepšie Darjeeling Himalaya alebo Ceylon,
  • cukor repný alebo trstinový - množstvo 80 g na 1 liter,
  • nádobu na kvasenie kombuchy - najlepšie sklenenú,
  • Kombuchový násadu.

Pri výrobe kombuchy je potrebné dbať na hygienu a používať čistý riad, riadne umyté vodou, bez zvyškov saponátov.

postup:

  1. Uvarte množstvo čaju, ktoré chcete kvasiť, rozmiešajte v ňom cukor a nechajte ho vychladnúť na teplotu okolo 30 ° C

.

Na výrobu čaju použite prevarenú vodu.

 

  • Po vychladnutí vlejte celý obsah násady do kvasnej nádoby

.

 

Fungus z násady väčšinou klesne na dno.

 

  • Zakryte priedušným textilným obrúskom, umiestnite na tienistom mieste s teplotou približne 21-24 ° C a nechajte kvasiť podľa vašej chuti cca 7-20 dní

. Počas tejto doby ochutnávajte slamkou, či nápoj dosiahol požadované chuti.
V období zrenia nápoja sa na povrchu začína formovať nová dcérska kombucha. Najprv sa začne vytvárať slabý belavý povlak. V tejto fáze môže kombucha vyvolať mylný dojem, že sa na povrchu tvorí pleseň.

 

Časom sa dcérska kombucha rozrastie a vytvorí zátku po celom povrchu pripravovaného nápoja.

  1. Po dokvasení podľa vašich predstáv vyberte fungus, ktorý sa rozrástol, uložte ho do nádoby a zalejte trochou hotové kombuchy pre ďalšie použitie

.

Mladé Fungus sa väčšinou drží na povrchu pripravovaného nápoja, zrelší Fungus sa môžu držať pri dne, čo nie je na závadu.

 

  • Kombuchu prelejte cez sitko do fliaš a môžete ju piť

. Hotový kombuchový nápoj, ak ho nespotrebujete, skladujte v chladničke, spomalíte tým proces zrenia a zmenu chuti.

 

Počas kvasenia by sa v miestnosti nemalo fajčiť ani byť prítomné iné pachy. To má veľký vplyv na chuť. Takisto by kombucha nemala byť umiestnená v nádobách z hliníka a ďalších kovov, okrem kvalitného nerezu. Pre výrobu kombuchy možno použiť aj rôzne druhy bylín. Hotová kombucha nesmie byť ohrievaná nad 50 ° C. Po viacnásobnom použití sa môže meniť chuť nápoja, lebo kombucha starne.

Kombucha je nesmrteľná, pri dobrej starostlivosti vám bude dávať neustále nové dcérske kombuchy.

Násada obsahuje fungus cca 7 x 7 cm a kvasný ocot, v ktorom je kombucha uchovávaná kvalitný po neobmedzenú dobu. Násada je vhodná na 5 l čaju, ďalej ju možno potom už neobmedzene množiť.

Pozor počas zrenia môže dôjsť k preliačiny obale fľaše - toto nie je na závadu.

Dávkovanie

Odporúča sa piť jeden pohárik ráno na lačno a dve počas dňa pred jedlom. Spočiatku môže pitie kombuchy vyvolávať nechcené pocity v oblasti žalúdka. Tento stav je dočasný a zmiernime ho podávaním kombuchy po jedle.

Upozornenie

Kombuchu môžu užívať deti od troch rokov.

Podľa súčasnej legislatívy EU pri bylinkách a bylinných produktoch nesmieme uvádzať podrobnejšie informácie, ktoré by v nás mohli vzbudiť dojem zdravotného, alebo liečebného účinku bylín- aj keď sa tieto bylinky používajú stovky rokov a pomohli miliónom ľudí. Nesmieme už uvádzať ani vedeckými výskumami preukázané účinky bylín, pokiaľ sa nejedná o farmaceutickou firmou registrovaný liek.

Zloženie

Hodnotenie zákazníkov

Hodnotenie

Ako sa produkt zákazníkom páčil?

4x
Všetky hodnotenia

Zatiaľ čakám na výsledok, neviem posúdiť.. :)

vyzerá to že násada funguje

Ešte je predčasné hodnotiť

Mohlo by Vás zaujímať

Ocutein Brillant Lutein 25 mg 90 + 30 tob. + darček
Bestseller-10 %
Simply You
Ocutein Brillant Lutein 25 mg 90 + 30 tob. + darček
do 1.12. u vás
Lahôdkové droždie 150 g
-12 %
Country Life
Lahôdkové droždie 150 g
do 1.12. u vás
Probio kaša dračie ovocie 60 g
Topnatur
Probio kaša dračie ovocie 60 g
do 1.12. u vás
Čokoládový adventný kalendár z bielej čokolády 70 g
-17 %Výpredaj
Moo-Free
Čokoládový adventný kalendár z bielej čokolády 70 g
do 1.12. u vás
Dračia krv kvapky
Bestseller
Salvia Paradise
Dračia krv kvapky
do 1.12. u vás
LOW CARB tyčinka Kokos & Kakao 40 g
-9 %
Topnatur
LOW CARB tyčinka Kokos & Kakao 40 g
do 1.12. u vás
Perila krovitá AF tinktúra
Bestseller
Salvia Paradise
Perila krovitá AF tinktúra
do 1.12. u vás
Zázvor kandizovaný 100 g
Wolfberry
Zázvor kandizovaný 100 g
do 1.12. u vás
Brusnica (kľukva) sušená 1000 g
Allnature
Brusnica (kľukva) sušená 1000 g
do 1.12. u vás
Tebi - neaktívne kvasnice 100g
Wolfberry
Tebi - neaktívne kvasnice 100g
do 1.12. u vás
Vitamín C zo šípky 2000 mg 30 tabliet
Vieste
Vitamín C zo šípky 2000 mg 30 tabliet
do 1.12. u vás
Chlanydyl Extra PM 60 tablet
Bestseller-11 %
Purus Meda
Chlanydyl Extra PM 60 tablet
do 1.12. u vás
Probio kaša kokos s belgickou čokoládou 60 g
Topnatur
Probio kaša kokos s belgickou čokoládou 60 g
do 1.12. u vás
GS Vitamín C 1000 + šípky 100+20 tabliet ZDARMA
Bestseller
GreenSwan
GS Vitamín C 1000 + šípky 100+20 tabliet ZDARMA
do 1.12. u vás
LOW CARB tyčinka Kokos 40 g
-9 %
Topnatur
LOW CARB tyčinka Kokos 40 g
do 1.12. u vás
Rakytník plod BIO 50 g
Wolfberry
Rakytník plod BIO 50 g
do 1.12. u vás
LOW CARB kaše mandľová 60 g
Topnatur
LOW CARB kaše mandľová 60 g
do 1.12. u vás